Νεογέννητο βρέφος έπαθε εγκαύματα και το ακρωτηρίασαν όταν μια νοσοκόμα άφησε πιστολάκι για τα μαλλιά αναμμένο δίπλα του…

Ένα τεσσάρων ημερών βρέφος έχασε το πόδι του όταν μια νοσοκόμα ξέχασε να κλείσει ένα πιστολάκι μαλλιών και το άφησε αναμμένο δίπλα του, σε μια μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών στην Κίνα.

Το μικροσκοπικό αγόρι υπέστη σοβαρά εγκαύματα στο αριστερό πόδι του, αφού ο υπερβολικά ζεστός αέρας τον έκαιγε χωρίς διακοπή για περίπου μιάμιση ώρα, σύμφωνα με αναφορές.

Οι γιατροί έπρεπε να ακρωτηριάσουν το πόδι του για να σώσουν τη ζωή του.

Το πιστολάκι μαλλιών έμεινε αναμμένο κατά λάθος δίπλα του από μια νοσοκόμα που πήγε να κάνει άλλα καθήκοντα στο δωμάτιο, σύμφωνα το βίντεο που κυκλοφόρησε ο Κινεζικός τηλεοπτικός σταθμός Henan Metropolitan News Channel.

Η έκθεση αναφέρει ότι η νοσοκόμα και οι συνάδελφοί της δεν κατάλαβαν ότι το πιστολάκι μαλλιών ήταν αναμμένο παρά το γεγονός ότι εργάζονταν στο ίδιο δωμάτιο.

Το συμβάν παρατηρήθηκε όταν ένας γιατρός μπήκε στη μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών για να εξετάσει τα μωρά.

Οι δύο νοσηλεύτριες που θεωρούνται υπεύθυνες για το θέμα έχουν απολυθεί από το νοσοκομείο και η διεύθυνση έχει εκδώσει δημόσια συγγνώμη.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στις 14 Δεκεμβρίου του 2017 στο νοσοκομείο Xincai στην πόλη Zhumadian.

Ωστόσο, το συμβάν αποκαλύφθηκε την περασμένη βδομάδα από τον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό Henan Metropolitan News Channel.

Το μωρό γεννήθηκε πρόωρα στις 36 εβδομάδες στο ίδιο νοσοκομείο και επρόκειτο να παραμείνει στη ΜΕΘΝ για μια εβδομάδα, σύμφωνα με τη γιαγιά του, την κα Yan.

Το τρομερό περιστατικό συνέβη όταν μια νοσοκόμα έντυσε τρία μωρά που είχαν μόλις κάνει ντους.

Τα μωρά έμειναν χωρίς επίβλεψη και κανένας από το ιατρικό προσωπικό δεν παρατήρησε ότι το πιστολάκι μαλλιών έκαιγε τον εγγονό της κυρίας Yan.

Ο εγγονός της κυρίας Yan μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο Zhumadian 159, αφού διαπιστώθηκε ότι υπέστη σοβαρά εγκαύματα.

Οι χειρουργοί διαπίστωσαν ότι το δέρμα του μωρού είχε καεί τόσο άσχημα που έπρεπε να ακρωτηριάσουν το πόδι του για να σώσουν τη ζωή του.

Τα άλλα δύο μωρά που ήταν επίσης στην αίθουσα υπέστησαν μικρά εγκαύματα.

Ο πατέρας του μωρού καταδίκασε τη νοσοκόμα.

“Αν είχε δώσει προσοχή στα μωρά και έπαιρνε γρήγορα το πιστολάκι από δίπλα τους, ο γιος μου δεν θα είχε πάθει τίποτα ή θα είχε υποστεί μόνο μικρά εγκαύματα.”

Ο Wan Yunfeng, ο αναπληρωτής διευθυντής του νοσοκομείου, εξέφρασε τη συγγνώμη του στην οικογένεια του μωρού και δήλωσε ότι το νοσοκομείο θα καλύψει όλα τα ιατρικά έξοδά του.

Η γιαγιά του μωρού, η κ. Yan, εξέφρασε ανησυχίες για το μέλλον του εγγονού της.

“Το μωρό έμεινε ανάπηρο μόλις τέσσερις ημέρες μετά τη γέννησή του. Ποιο θα είναι το μέλλον του;”

Η οικογένεια ισχυρίστηκε ότι θα ζητήσει αποζημίωση από το νοσοκομείο.

ΠΗΓΗ διαφορετικό