Το νέο μέτρο που εξετάζει η κυβέρνηση αν δεν μειωθούν τα κρούσματα
Www.true.gr

Το νέο μέτρο που εξετάζει η κυβέρνηση αν δεν μειωθούν τα κρούσματα

Μπορεί η είδηση για το εμβόλιο της Pfizer να έχει σκορπίσει ενθουσιασμό στις τάξεις της επιστημονικής κοινότητας και των πολιτών, όμως ο δρόμος μέχρι να πάρει την τελική άδεια, να κυκλοφορήσει και να εμβολιαστεί το 50% των πολιτών είναι ακόμα μακρύς.

Μέχρι την άνοιξη λοιπόν που αναμένονται τα ευχάριστα η επιλογή είναι μια: Πρόληψη, πιστή εφαρμογή των μέτρων και μάσκα παντού.

Στη χώρα μας το πλάνο είναι ξεκάθαρο. Το lockdown θα συνεχιστεί μέχρι τα να πέσουν κάτω από τα 500 και στη συνέχεια η οικονομία θα αρχίσει να ανοίγει σιγά σιγά, πρώτα με τους κλάδους που θεωρούνται ακίνδυνοι (λιανεμπόριο) και στη συνέχεια με αυτούς που ανήκουν στους υπερμεταδότες (εστίαση).


Ο στόχος είναι το lockdown να τελειώσει μέχρι τις 10 Δεκέμβρη, προκειμένου να κινηθεί μετά η αγορά που περιμένει πώς και πώς την περίοδο των γιορτών.

Όσο όμως τα δεν υποχωρούν, τόσο θα έρχεται πιο κοντά ένα νέο μέτρο, που σίγουρα δεν θα… ενθουσιάσει τον κόσμο. Πιο συγκεκριμένα η κυβέρνηση θα περιμένει ως το τέλος της εβδομάδας. Αν δεν δει σημαντική μείωση στον αριθμό των κρουσμάτων και παράλληλα συνεχιστούν τα μηνύματα για μετακίνηση 6 μετά τις 21:00 να σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, τότε θα βγάλει απ’ την φαρέτρα της και το τελευταίο όπλο.


Την απαγόρευση κυκλοφορίας 21:00-05:00. Ο πρωθυπουργός δεν είναι υπέρ της συγκεκριμένης λύσης γιατί θεωρεί ότι θα επιβαρύνει ακόμα περισσότερο την ψυχολογία των πολιτών, όμως αν οι λοιμωξιολόγοι το εισηγηθούν, θα πάρει την απόφαση δίχως δεύτερη σκέψη…

Το Σάββατο θεωρείται η πιο σημαντική μέρα. Θα έχει συμπληρωθεί μια εβδομάδα από την έναρξη του lockdown και θα πρέπει να φανούν τα πρώτα αποτελέσματα. Αν δούμε τον ιό να αναχαιτίζεται και τα να πέφτουν, τότε δεν θα αλλάξει κάτι. Αν δεν δούμε τη μείωση όμως τότε η απαγόρευση κυκλοφορίας θα έρθει από Δευτέρα…

Πηγή: menshouse.gr

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr