Νέα Μεγάλη φωτιά στους Δελφούς

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο, δεν απειλείται ο αρχαιολογικός χώρος ή κατοικημένη περιοχή – Στη Λούτσα, η φωτιά πέρασε μέσα από αυλές σπιτιών, προκαλώντας ζημιές σε ένα εξ αυτών – Σε εξέλιξη άλλες δύο πυρκαγιές σε Ροδόπη και Δράμα

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική για τέσσερις πυρκαγιές. Η πιο μεγάλη εξ αυτών είναι στους  Δελφούς Φωκίδας, καθώς πυρκαγιά  καίει σε δασική έκταση.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν 19 πυροσβέστες, εννέα οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα και δύο PZL, ενώ λίγο αργότερα οι δυνάμεις της πυροσβεστικής ενισχύθηκαν σε  39 πυροσβέστες με 13 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων  τμημάτων, δύο PZL, τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Οπως ενημέρωσε η Πυροσβεστική, δεν υπάρχει κίνδυνος για τον αρχαιολογικό χώρο ή για κατοικίες. Προς το παρόν, η φωτιά καίει πουρνάρια και χαμηλή βλάστηση, ενώ οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο κατάσβεσης της πυρκαγιάς.


Φωτό από desfinanews για Δελφούς

Πυρκαγιά που καίει χαμηλή βλάστηση ξέσπασε και στην Αρτέμιδα Αττικής. Η φωτιά, σύμφωνα με την ΕΡΤ1, είναι σε ύφεση, ενώ κατάφερε να περάσει μέσα από αυλές σπιτιών, προκαλώντας ζημιές σε ένα σπίτι στο σημείο Βελανιδιά στην Αρτέμιδα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η φωτιά ξεκίνησε από την οδό Κιάφα και αμέσως πήρε μεγάλες διαστάσεις λόγω των δυνατών ανέμων.

Στην περιοχή επιχειρούν 27 πυροσβέστες με 8 οχήματα, 5 οχήματα ΜΕΤΠΕ, δύο ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη.

Παράλληλα, πριν από λίγο, διακόπηκε, σύμφωνα με την ενημέρωση της Αστυνομίας, η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Κιάφας, από το ύψος της Πρεσβυτέρου Μάρκου έως την οδό Αγίας Κυριακής, λόγω της πυρκαγιάς.

Σε εξέλιξη, αυτή την ώρα είναι και άλλες δύο πυρκαγιές σε Ροδόπη και Δράμα.

Η φωτιά στη Ροδόπη ξέσπασε σε  δασική έκταση, στην περιοχή Μύστακας του δήμου Αρριανών.

Στην περιοχή επιχειρούν 13 πυροσβέστες με 6 οχήματα.

Ενώ η πυρκαγιά στη Δράμα καίει δασική έκταση, στην περιοχή Κατάφυτο Κάτω Νευροκοπίο. Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν 38 πυροσβέστες,12 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 1 ελικόπτερο και 1 PZL.

Πηγή: protothema.gr