Νέα φωτογραφία της νοσοκόμας που φόρεσε μπικίνι κάτω από την προστατευτική στολή

Μία άλλη λήψη από τη φωτογραφία της νοσοκόμας που έγινε επειδή φορούσε μπικίνι κάτω από την ειδική στολή ενώ περιέθαλπε ασθενείς θετικούς στον κορονοϊό σε νοσοκομείο στην περιοχή Τούλα, ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Η νοσοκόμα είναι αντιμέτωπη με πειθαρχική διαδικασία από τις αρχές στον τομέα της Υγείας στην περιφέρεια Τούλα επειδή παραβίασε τους κανόνες ένδυσης, με την ίδια να φοβάται ότι θα την απολύσουν.

Η νοσοκόμα έγινε viral σε λιγότερο από 24 ώρες, μετά από μία φωτογραφία που έκανε το γύρο του διαδικτύου και φαίνεται να περιθάλπει ασθενείς φορώντας μπικίνι κάτω από μία διάφανη ειδική στολή. Μάλιστα στη δημοσιότητα ήρθε και δεύτερη φωτογραφία της νοσοκόμας από την πίσω πλευρά.

Η γυναίκα πλέον φοβάται ότι οι αρχές του νοσοκομείου μπορεί να την απολύσουν δήλωσε ότι «έκανε πολύ ζέστη» κάτω από τη στολή και ότι δεν κατάλαβε το πόσο «διάφανη» ήταν η στολή.

Πάντως οι άντρες ασθενείς ανέφεραν ότι δεν «έχουν κάποιο πρόβλημα» με την αμφίεση αν και ήταν «κάπως άβολο».

Συνάδελφος της ανέφερε στην εφημερίδα Komsomolskaya Pravda ότι «είναι στρεσαρισμένη και φοβάται ότι θα χάσει τη δουλειά της».

Η επικεφαλής της Ένωσης των Γιατρών, η δρ. Αναστάσια Βασίλιεβα, προσφέρθηκε να βοηθήσει την νοσοκόμα εάν απευθυνθεί στο σύλλογο.

«Εάν ζητήσει τη βοήθεια μας, θα την προστατέψουμε. Η πραγματικότητα είναι ότι αυτή η ποιότητα των ειδικών ρούχων που φορούσε δεν καλύπτουν τις απαιτήσεις για περιστατικά Covid-19 και είναι ζήτημα της διοίκησης του νοσοκομείου και όχι της νοσοκόμας. Η εικόνα δείχνει ότι φοράει κάποιου είδους πλαστική στολή, αλλά οι ειδικές στολές για την αντιμετώπιση του κορονοϊού δεν είναι ποτέ διάφανες και πρέπει να είναι φτιαγμένες από εντελώς διαφορετικό υλικό».

Σύμφωνα με την νοσηλεύτρια στο ίδιο νοσοκομείο, Οξάνα Ντρίμπο, το περιστατικό συνέβη γιατί υπάρχουν ελλείψεις σε προστατευτικό εξοπλισμό και ότι κάποιες φορές τα προστατευτικά μέσα που φέρει το νοσηλευτικό προσωπικό δεν είναι τα κατάλληλα, ενώ όπως λέει κάποιοι δεν έχουν ούτε τις συγκεκριμένες διάφανες ειδικές στολές.

Με πληροφορίες από Dailymail