Νέα Έρευνα Έδειξε Πως τα Αυγά Αυξάνουν Δραματικά τον Κίνδυνο Εγκεφαλικού και Εμφράγματος
Www.true.gr

Νέα Έρευνα Έδειξε Πως τα Αυγά Αυξάνουν Δραματικά τον Κίνδυνο Εγκεφαλικού και Εμφράγματος

Μια νέα μελέτη, ισχυρίζεται ότι το να τρώει κανείς ένα αυγό την ημέρα, αυξάνει δραματικά τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής ή εγκεφαλικού επεισοδίου.

Κορυφαίοι καρδιολόγοι λένε πως η μελέτη αυτή, επιφέρει μια έντονη και αμφιλεγόμενη συζήτηση για τα αυγά και είναι η πιο αυστηρή μελέτη που δημοσιεύθηκε ποτέ.

Αξιολογώντας τα δεδομένα 30.000 ατόμων, οι ερευνητές διαπίστωσαν, πως τα άτομα με υψηλή χοληστερόλη ήταν πιο πιθανό να τρώνε αυγά, μαζί με τους κρόκους.

Πιο αναλυτικά, κατέληξαν στο συμπέρασμα, ότι ένα αυγό την ημέρα στην διατροφή ενός ατόμου, αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων κατά 18% και τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου από εγκεφαλικό επεισόδιο κατά 17%.

Εκείνοι που τρώνε δύο αυγά την ημέρα, αυξάνουν τις πιθανότητες να πεθάνουν πρόωρα κατά 34% και είναι 27% πιθανότερο, να πάθουν καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό επεισόδιο.

Άλλοι προειδοποιούν πως δεν πρέπει να διακόψουμε τα αυγά από τη διατροφή μας. Υπάρχουν σημαντικές επιφυλάξεις σχετικά με την έρευνα, η οποία βασίζεται σε παλαιότερα αυτό-αναφερόμενα στοιχεία.


Eιδικοί από όλες τις πλευρές συμφωνούν σε μεγάλο βαθμό, ότι η μελέτη δείχνει, πως θα πρέπει να προσέχουμε τη χοληστερόλη. Είναι ασαφές όμως αν με την διακοπή των αυγών από τη διατροφή μας, καταφέρνουμε να γίνει αυτό.

Η διαμάχη για το αν τα αυγά σχετίζονται με καρδιακές παθήσεις, εξελίσσεται εδώ και δεκαετίες.

Έχουν καταλήξει σε συμπεράσματα όπως: τα αυγά είναι πραγματικά καλά για σας, θανατηφόρα για σας, και όλες οι ενδιάμεσες περιπτώσεις.

Το πρόβλημα είναι, ότι οι μελέτες σχετικά με τη διατροφή, είναι δύσκολο να πραγματοποιηθούν. Είναι πολύ δύσκολο να ελέγξει κάποιος το τι τρώνε οι άνθρωποι και να γνωρίζει πως ακολούθησαν τις οδηγίες, ειδικά εάν διαρκεί καιρό.


Αν η μελέτη δεν διεξαχθεί σε φυλακή, σε γηροκομείο ή σε σίριαλ, υπάρχει μεγάλο περιθώριο για σφάλματα.

Η νέα μελέτη, που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της American Medical Association, χαρακτηρίστηκε ως «πολύ πιο ολοκληρωμένη» από τις προηγούμενες μελέτες, με αρκετά στοιχεία, ώστε να καταστήσει ισχυρή τη δήλωση, ότι τα αυγά και γενικά η χοληστερόλη, επηρεάζουν σημαντικά τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και ακόμη περισσότερο τον κίνδυνο θνησιμότητας από οποιαδήποτε άλλη αιτία ».

 

ΠΗΓΗ: dailymail.co.uk

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr