Νέα Έρευνα ανατρέπει τα ΠΑΝΤΑ: Το να τρώμε 3 Μπάρες Σοκολάτας το μήνα μειώνει την πιθανότητα Καρδιακού!

Ας είμαστε ειλικρινείς, εάν ήταν υγιεινό να τρώγαμε σοκολάτα για πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό, οι περισσότερο από μας θα το κάναμε.

Δυστυχώς όμως, κανένας γιατρός δεν συνιστά να τρώμε παγωτά, κέικ ή γλυκά αλλά δεν είναι κακό εάν τα καταναλώνουμε με μέτρο.

Πράγματι, αυτό θα μπορούσε να κάνει και καλό στην υγεία μας. Μία πρόσφατη έρευνα παρουσιάστηκε στην Ευρωπαϊκή Εταιρεία Καρδιολογίας στο Μόναχο νωρίτερα αυτή την εβδομάδα και ισχυρίστηκε πως οι τρεις μπάρες σοκολάτες το μήνα μπορούν να μειώσουν την πιθανότητα καρδιακού μέχρι και 13%.

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο Icahn School of Medicine στην Νέα Υόρκη μελέτησαν πέντε έρευνες και συνολικά 575,000 συμμετέχοντες.Βρήκαν πως η κατανάλωση τριών μπαρών σοκολάτας το μήνα βοηθάει στην καλή λειτουργία του κυκλοφορικού και μειώνει τις φλεγμονές, μειώνοντας και την πιθανότητα εμφάνισης καρδιαγγειακών ασθενειών.

Είδαν όμως πως εάν κάποιος καταναλώνει μία μπάρα τη μέρα, οι πιθανότητες καρδιακού αυξάνονται κατά 17%, λόγω των λιπαρών και των σακχάρων που περιέχει το επιδόρπιο.Ωστόσο, είπαν πως πρέπει να γίνουν περαιτέρω μελέτες μέχρι να ξεκαθαριστεί πλήρως η σχέση των μπαρών σοκολάτας και της υγείας της καρδιάς.

Εσείς πόσες μπάρες σοκολάτας τρώτε το μήνα;

Πηγή