Νέα Δημοκρατία: Ποιος υποψήφιος Ευρωβουλευτής βρίζει τον Κώστα Καραμανλή
Www.true.gr

Νέα Δημοκρατία: Ποιος υποψήφιος Ευρωβουλευτής βρίζει τον Κώστα Καραμανλή

Ποιος υποψήφιος Ευρωβουλευτής βρίζει τον Κώστα Καραμανλή;

Δυσφορία στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας έχουν προκαλέσει ορισμένες επιλογές της ηγεσίας του κόμματος για τις Ευρωεκλογές του Μαΐου.

Η προσπάθεια για «άνοιγμα» προς το χώρο όπου κινούνταν το «Ποτάμι» δημιουργεί εντάσεις στη Συγγρού, με το «καραμανλικό» μπλοκ, αλλά και το «σαμαρικό» να εκφράζουν έντονες αντιρρήσεις.


Μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις των 15 νέων υποψηφίων της ΝΔ για τις Ευρωεκλογές, ένα όνομα στάθηκε σαν… αγκάθι στο λαιμό ορισμένων στο κόμμα.

Ο λόγος; Η στάση του στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων. Σε κείμενό του μάλιστα την περίοδο που ήταν πρωθυπουργός ο Κώστας Καραμανλής και βρίσκονταν σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις για την ένταξη της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ, είχε ταχθεί υπέρ του ονόματος «Δημοκρατία της Μακεδονίας» καθυβρίζοντας μάλιστα τον τότε πρωθυπουργό.


«Γιατί αντιδρά η Ελλάδα στον αυτοπροσδιορισμό της πΓΔΜ ως “Δημοκρατίας της Μακεδονίας”»; Ποιο εθνικό της συμφέρον βλάπτεται;», αναρωτιόνταν τότε και κατηγορούσε το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας εκείνη την εποχή, δηλαδή την Ντόρα Μπακογιάννη, ότι το επιχείρημα που χρησιμοποιεί, περί σφετερισμού της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας, δεν μπορεί να θεμελιωθεί!

Τα παραπάνω ανέφερε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, ο Πάνος Ελευθεριάδης.

ΠΗΓΗ www.fimes.gr

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr