Να τι συμβαίνει όταν βράζουμε το θαλασσινό νερό.
Www.true.gr

Να τι συμβαίνει όταν βράζουμε το θαλασσινό νερό.

9 https://tiphero.com/boiled-ocean-water?fbclid=IwAR0h-ab3bTQfFswtsP5D_z_zsu3-ikq4xD4UR1MoQUggwDaZvD7TRLgnSJo

Για όλους εσάς τους λάτρεις της επιστήμης, πιθανόν να περνάτε την ημέρα σας με πολλές ερωτήσεις για τα πάντα. Εμείς, οι ερασιτέχνες επιστήμονες, είμαστε περίεργοι για τα πράγματα που είναι γύρω μας και υπάρχουν εκατομμύρια ερωτήσεις που πρέπει να απαντηθούν!

Μια ερώτηση που ήρθε πρόσφατα στο μυαλό μας ήταν εμπνευσμένη από μια χαλαρωτική μέρα στην παραλία. Το μόνο που χρειάστηκε ήταν μια βουτιά στο αλμυρό νερό της θάλασσας για να σκεφτούμε τη σύνθεση του νερού και πως θα έμοιαζε παγωμένο ή βραστό.

Ευτυχώς, ο King of Random, ένας γνωστός YouTuber, πρέπει να είχε την ίδια σκέψη! Όταν επισκέφτηκε την ακτή του Ειρηνικού στο Όρεγκον, ο YouTuber και η σύζυγός του δεν θα μπορούσαν παρά να αναρωθηθούν: τι θα συνέβαινε αν βράζαμε νερό της θάλασσας;


Θα εξατμιστεί γρήγορα; Θα χωριστεί το αλάτι; Πόσο γρήγορα θα βράσει το νερό με το αλάτι σε αυτό;

Όπως αποδεικνύεται, ο ωκεανός αποτελείται μόνο από 3,5% αλάτι – αυτό σημαίνει ότι αν παίρνατε ένα κυβικό μίλι αλμυρού νερού και αφήνατε όλο το νερό να εξατμιστεί, θα είχατε 120 εκατομμύρια τόνους θαλασσινού αλατιού.


Ο King of Random γέμισε ένα δοχείο ένα γαλόνι θαλασσινό νερό και το άφησε για αρκετό καιρό για να κατακαθίσουν τα ιζήματα.

Στη συνέχεια έβρασε το θαλασσινό νερό για μιάμιση ώρα, μέχρι να εξατμιστεί, αφήνοντας μόνο το κατακάθι του αλατιού. Δείτε το ενδιαφέρον πείραμα και τι μορφή έχει το αλάτι όταν εξατμίζεται το θαλασσινό νερό.

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr