Μωρό: Ένας χρόνος έχει περάσει από την δύσκολη περιπέτεια που βίωσε ο 33χρονος Michael Gerry Fotheringham McConnell με την έγκυο αρραβωνιαστικιά του Stephanie Brown.

Η γυναίκα παρουσίασε πρόβλημα ούσα στην 18η εβδομάδα της εγκυμοσύνης, όταν υπέστη διαρροή αμνιακού υγρού. Μετά από μία σειρά εξετάσεων, οι γιατροί διαπίστωσαν ότι οι πνεύμονες του μωρού δεν είχαν αναπτυχθεί κανονικά και ήταν αρκετά μικροί, συγκριτικά με το μέγεθος του σώματος.

Ποια είναι η στιγμή που ο 33χρονος δεν θα ξεχάσει ποτέ

Παρόλα αυτά, η Stephanie και ο Michael αποφάσισαν η κύηση να συνεχιστεί για ακόμα έξι εβδομάδες, ώστε να αυξηθούν οι πιθανότητες επιβίωσης. Όταν η 29χρονη μπήκε στο χειρουργείο για να γεννήσει, ο γυναικολόγος έκανε στον μέλλοντα μπαμπά μια ερώτηση που δεν θα ξεχάσει ποτέ.

βρέφος 33χρονος

«Με πήγε στην άκρη και μου είπε ότι μάλλον υπάρχει θέμα με τον ομφάλιο λώρο. “Ποιον να σώσω σε περίπτωση που κάτι πάει λάθος; Τη γυναίκα σας ή το μωρό σας;” με ρώτησε κι εγώ είχα παγώσει», είπε χαρακτηριστικά ο πατέρας.

«Έβλεπα όλα αυτά τα παγωμένα πρόσωπα (σ.σ. γιατρών και νοσηλευτών), οπότε κατάλαβα ότι τα πράγματα είναι σοβαρά. Δεν σκέφτηκα να το ρισκάρω. Αν κάτι πήγαινε λάθος, θα έπρεπε να σώσουν τη γυναίκα μου» ανέφερε. Παρά τον δύσκολο τοκετό, σώθηκαν και η μητέρα και το νεογέννητο αγοράκι το οποίο, όμως, αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα με την υγεία του.

Λίγο καιρό μετά, και παρά τις προσπάθειες των γιατρών, το παιδί πέθανε. «Ήταν το πιο λαμπρό αστέρι που γνώρισα ποτέ, δεν θα ξεχάσω ποτέ την επίδραση που είχε το αγόρι μου σε αυτή τη γη, ήταν πραγματικά ένας πολεμιστής», είπε ο 33χρονος σε ένα αφιέρωμα που ετοίμασε για τον γιο του και πρόσθεσε: «υπέφερες αρκετά, τώρα όμως βρήκες την ειρήνη, λαμπρέ μου πολεμιστή».