Να πλένετε και οι άντρες κανένα πιάτο αλλιώς να μην κάνετε τραπέζια και γιορτές, ναι;

Με λένε Μαρία και όπως όλα τα ζευγάρια έτσι και εγώ με τον άντρα μου έχουμε τα θέματά μας, αλλά για καλή μας τύχη είναι πιο light από τα προβλήματα άλλων ζευγαριών. Ούτε τσιγκούνης είναι, ούτε μίζερος, ούτε ξενοκοιτάει, η νοοτροπία του όμως μπορεί να με στείλει εύκολα στον άλλο κόσμο.

Είναι της άποψης ο κύριος ότι οι δουλειές του σπιτιού είναι μόνο για τις γυναίκες. Οι άντρες θα κάτσουν στον καναπέ, θα ξεκουραστούν, θα δουν ποδόσφαιρο και θα πιουν τη μπυρίτσα τους. Ούτε πλυντήριο επιτρέπεται να βάζουν, ούτε κανένα πιατάκι να πλένουν, ούτε καμία πάνα να αλλάξουν στο μωρό.

Όπως καταλαβαίνετε κάθε που κάνουμε κάποιο πάρτι ή γιορτάζουμε σπίτι μας με κόσμο, στοιβάζονται τα πιάτα, τα ποτήρια, οι κατσαρόλες και τα μαχαιροπήρουνα και δεν κουνιέται από τον καναπέ ούτε καν για να μου πει τυπικά «Θες αγάπη μου βοήθεια;».


Χθες ήταν η γιορτή μου και μαζεύτηκαν στο σπίτι μας 60 άτομα. Το φαγοπότι και το γλέντι που κάναμε δεν είχε προηγούμενο. Μόλις τελειώσαμε όλες σχεδόν οι γυναίκες προσφέρθηκαν να με βοηθήσουν να συμμαζέψουμε. Από τα γαϊδούρια τους άντρες μόνο ένας ήρθε και μου είπε αν χρειάζομαι βοήθεια (από ντροπή και μόνο φυσικά δεν δέχτηκα). Όλοι οι υπόλοιποι και ο άντρας μου μαζί, ούτε λόγος.

Τώρα που έρχονται τα Χριστούγεννα είναι η δική του η γιορτή και ετοιμάζει ρεβεγιόν σπίτι μας. Αν νομίζει ότι θα «φάω» τα χέρια μου στο νεροχύτη αγκαλιά με τα πιατικά, το σφουγγάρι και το απορρυπαντικό, είναι πολύ γελασμένος. Αν θέλει γιορτή, να ξεκολλήσει από τον καναπέ και να ‘ρθει να πλύνει αυτός τα πιάτα. Κουράστηκα πια. Δεν φτάνει που δουλεύω όλη μέρα και έχω και δύο παιδιά, έχω και όλο το νοικοκυριό να φέρω βόλτα. Δεν βαρυγκομώ, μου αρέσουν οι δουλειές του σπιτιού. Αυτό που δεν μου αρέσει είναι η γαϊδουριά και η λογική του.


Φέτος αποφάσισα να το ξεκαθαρίσω. Ή που θα βάλει ποδιά και θα έρθει να με βοηθήσει ή που θα φάμε όλοι σε πλαστικά πιάτα με πλαστικά μαχαιροπίρουνα. Αρκετά. Θέλω και εγώ τις γιορτές που δεν δουλεύω να ξεκουραστώ λίγο. Είμαι παράλογη γαμώτο;

Μαρία

ΠΗΓΗ: www.diaforetiko.gr