Μυστηριώδες σημείωμα βρέθηκε μέσα σε ένα άγαλμα του Ιησού από τον 18ο αιώνα
Www.true.gr

Μυστηριώδες σημείωμα βρέθηκε μέσα σε ένα άγαλμα του Ιησού από τον 18ο αιώνα

Επισκευαστές ενός αγάλματος του Ιησού από τον 18ο αιώνα έχουν αναφέρει πως βρήκαν ένα σημείωμα που είχε κρύψει εκεί ένας παπάς. Το σημείωμα χρονολογείται από το 1777 και είναι υπογραμμένο από τον Joaquin Minguez, ιερέα του καθεδρικού ναού Burgo de Osma.

Μιλάει για τους τρόπους διασκέδασης της εποχής, την τοπική οικονομία του χωριού, πολιτικά και θρησκευτικά θέματα, διάσημους ανθρώπους και άλλα θέματα.

Παρόλο που η εταιρία αποκατάστασης βρίσκει εντυπωσιακό το σημείωμα και το περιεχόμενό του, η αυθεντικότητα της ανακάλυψης δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί από ιστορικούς και αρχαιολόγους.


Το έγγραφο βρέθηκε πρόσφατα από εργάτες της εταιρίας Da Vinci Restauro. Το ξύλινο άγαλμα συνήθως βρίσκεται στην εκκλησία Santa Agueda του χωριού Sotillo de la Ribera στην βόρεια επαρχία Burgos της Ισπανίας.

«Το ξύλινο άγαλμα είναι κούφιο μέσα και το έγγραφο που βρήκαμε μιλούσε για την ζωή της πόλης το 1777, τον συγγραφέα, την τοπική οικονομία, τα παιχνίδια και τις παραδόσεις της εποχής…»


Η εταιρία Da Vinci Restauro έφτιαξε ένα βίντεο δείχνοντας πως οι καλλιτέχνες έκαναν αυτή την απίστευτη ανακάλυψη. «Είναι απίστευτο γιατί είναι πολύ σπάνιο να βρεις χειρόγραφα έγγραφα μέσα σε τέτοια αγάλματα.»

Το έγγραφο επίσης επισημαίνει συχνές ασθένειες, δημοφιλή παιχνίδια και πετυχημένους ταυρομάχους της εποχής. Η εταιρία κάνει λόγο για μία χρονοκάψουλα που άφησαν για τις επόμενες γενιές.

Credit: dailymail.co.uk

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr