Το μυστικό για να γίνει το παιδί σας εξυπνότερο, σύμφωνα με τους ειδικούς
Www.true.gr

Το μυστικό για να γίνει το παιδί σας εξυπνότερο, σύμφωνα με τους ειδικούς

Όλοι οι γονείς θέλουν τα παιδιά τους να γίνουν τα πιο έξυπνα του κόσμου. Μάλιστα κάποιοι πιστεύουν ότι είναι ήδη…Μπορείτε όμως να κάνετε το παιδί σας εξυπνότερο; Σύμφωνα με τους ειδικούς η απάντηση είναι ναι μπορείτε.

Το μυστικό για να γίνει το παιδί σας πιο έξυπνο από ό,τι είναι, βρίσκεται στη βιβλιοθήκη…Σωστά διαβάσατε, μια βιβλιοθήκη στο σπίτι μπορεί να κάνει τα παιδιά σας εξυπνότερα.

Μια έρευνα που έγινε πρόσφατα στο Εθνικό Πανεπιστήμιο της Αυστραλίας, έδειξε ότι ο αριθμός των βιβλίων που υπάρχουν σε ένα σπίτι, μπορούν να επηρεάσουν την ευφυία και τις ικανότητες των παιδιών. Μάλιστα τα αποτελέσματα της έρευνας ήταν εντυπωσιακά, αφού έδειξαν πως το να μεγαλώνει ένα παιδί σε ένα σπίτι με βιβλία, μπορεί να του προσφέρει ίσες και περισσότερες ικανότητες σε σχέση με την γονεϊκή ή και την πανεπιστημιακή εκπαίδευση.


Έφηβοι οι οποίοι μεγάλωσαν σε σπίτια χωρίς καθόλου βιβλία κατέληξαν σε πάρα πολύ χαμηλά επίπεδα αλφαβητισμού και αριθμητισμού. Η ύπαρξη περίπου 80 βιβλίων στα σπίτια ανεβάζει το επίπεδο περίπου στον μέσο όρο, ενώ από 350 βιβλία και επάνω δεν υπάρχει καν συσχετισμός με την αύξηση του αλφαβητισμού.

Σύμφωνα με την έρευνα, έφηβοι που δεν ολοκλήρωσαν τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, αλλά προερχόντουσαν από σπίτια με μεγάλο αριθμό βιβλίων, απέκτησαν το ίδιο επίπεδο λεκτικών, αριθμητικών και τεχνολογικών ικανοτήτων με απόφοιτους Πανεπιστημίων που προέρχονταν από σπίτια χωρίς βιβλία.

Παρόλο που σιγά σιγά οδηγούμαστε σε περισσότερο ψηφιακούς τρόπους μάθησης, προς το παρόν τα τυπωμένα, παραδοσιακά βιβλία συνεχίζουν να παίζουν τον σημαντικότερο ρόλο στα επίπεδα αλφαβητισμού των παιδιών μας. Σίγουρα υπάρχουν και πολλοί άλλοι παράγοντες οι οποίοι επηρεάζουν τις ικανότητές τους, όπως το αν εμείς διαβάζουμε βιβλία, αν ωθούμε τα παιδιά στο διάβασμα, αλλά και η ιδιοσυγκρασία και οι γνωστικές δυνατότητες κάθε παιδιού.

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr