Το μυστικό δείπνο του Αλέξη με 6 εφοπλιστές
Www.true.gr

Το μυστικό δείπνο του Αλέξη με 6 εφοπλιστές

Ένα ξεχωριστό δείπνο με θέα την Ακρόπολη παρέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας
την Τετάρτη το βράδυ σε έξι Ελληνες εφοπλιστές και επιχειρηματίες. Ο πρωθυπουργός έχοντας δίπλα του τον υπουργό επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη και τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά. Συνέφαγαν στην ταράτσα του ξενοδοχείου Grand Hyatt στην Λεωφόρο Συγγρού

Οι πληροφορίες λένε ότι το κλίμα ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ήταν ιδιαίτερα φιλικό και ευχάριστο ενώ η συζήτηση κινήθηκε σε όλα τα θέματα της επικαιρότητας.

Η συνάντηση αυτή έγινε μόλις μια εβδομάδα μετά την επίσημη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός με τους εκπροσώπους του εφοπλιστικού κόσμου στο Μέγαρο Μαξίμου.


Εκεί να θυμίσουμε ότι υπεγράφη νέο συνυποσχετικό μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Ναυτιλιακής Κοινότητας βάση του οποίου οι Έλληνες εφοπλιστές να δίνουν το 10% επί των ετήσιων κερδών από τα μερίσματα των επιχειρήσεων σε ελληνόκτητα πλοία. Μάλιστα ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην συμφωνία είχε πει ότι «Αυτό το σταθερό ποσοστό θα μας δίνει τη δυνατότητα να έχουμε στους προϋπολογισμούς μας και να υπολογίζουμε κάποια σταθερά έσοδα, τα οποία αποτελούν κάτι σημαντικό στις ημέρες που διάγουμε. Το 10% είναι μία σημαντική συμφωνία στην οποία καταλήξαμε.»

Να σημειώσουμε ότι «με βάση το ύψος των δηλωθέντων μερισμάτων των τελευταίων ετών, το ποσό που θα εισρέει στα δημόσια ταμεία μετά από αυτή την συμφωνία θα είναι κατ΄ ελάχιστο 75 εκατομμύρια ευρώ ετησίως»

Πηγή : eretikos.gr

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr