7 Μυστικά των Σεφ για το Κρέας, που οι Χασάπηδες Δεν Θέλουν να Γνωρίζουμε. Το Χρώμα Δείχνει Πολλά!
Www.true.gr

7 Μυστικά των Σεφ για το Κρέας, που οι Χασάπηδες Δεν Θέλουν να Γνωρίζουμε. Το Χρώμα Δείχνει Πολλά!

Το καλοκαίρι είναι η καλύτερη εποχή για ψήσιμο και μπάρμπεκιου – και το να επιλέγετε το σωστό κρέας μπορεί να κάνει ένα πάρτυ πολύ καλύτερο. Ωστόσο, μερικές φορές είναι πολύ δύσκολο να διαλέξουμε το καλό κρέας.

Δείτε παρακάτω 7 συμβουλές από επαγγελματίες σεφ που θα σας βοηθήσουν να επιλέγετε το πιο γευστικό κρέας:

1. Πυκνό και συμπαγές

Οι επαγγελματίες σεφ λένε πως το κρύο κρέας δεν θα πρέπει να είναι μαλακό. Το λίπος είναι σκληρό όταν είναι κρύο, οπότε το σωστά αποθηκευμένο κρέας θα πρέπει να είναι σκληρό.

2. Το χρώμα

Όσο πιο ανοιχτό το χρώμα, τόσο πιο καλή η γεύση. Το καλά διατηρημένο κρέας ποτέ δεν είναι καφέ ή γκρι, ούτε στις άκρες.

3. Η διατροφή της αγελάδαςΠροσπαθήστε να μάθετε τι έτρωγε η αγελάδα. Μπορείτε να βρείτε τις πληροφορίες στην συσκευασία ή να ρωτήσετε τον χασάπη. Όσες αγελάδες τρώνε χορτάρι έχουν πολύ πιο γευστικό κρέας.

4. Τι το χρειάζεστε;

Το φτηνό κρέας πιθανώς να χρειαστεί περισσότερο μαγείρεμα. Ωστόσο, είναι πιο χρήσιμο όταν πρέπει να το προετοιμάσετε και να το αποθηκεύσετε στο ψυγείο. Γενικά, όσο πιο έμπειροι είστε στο μαγείρεμα, τόσες περισσότερες οι πιθανότητες.

5. Το χρώμα και η τοποθέτηση του λίπους

Οι σεφ λένε πως όταν το κρέας έχει διάσπαρτο το λίπος, έχει καλύτερη γεύση. Ωστόσο, αν έχει πολύ λίπος, θα είναι πιο σκληρό. Επίσης, το λίπος σε νεαρά ζώα είναι λευκό ενώ σε μεγαλύτερα γίνεται κίτρινο. Ειδικοί λένε πως το κρέας από πιο μεγάλα ζώα έχουν πιο ωραία γεύση, αν και είναι λιγότερο μαλακό.

6. Η τιμή είναι επίσης πολύ σημαντικήΤο φτηνό κρέας σημαίνει συχνά πως πληρώνετε για αλμυρό νερό. Καλύτερο θα είναι να παίρνετε λιγότερο κρέας σε πιο ακριβή τιμή, γιατί θα έχει καλύτερη ποιότητα.

7. Γίνετε φίλοι με τον χασάπη σας

Μάθετε τον χασάπη σας και θα σας δίνει συμβουλές για τις αγορές σας.

Μπόνους: Πώς να αγοράσετε κρέας στο εξωτερικό;  

Μερικές φορές, η επιλογή του κρέατος δεν έχει να κάνει μόνο με την γεύση, την ποιότητα και την τιμή αλλά και την κουλτούρα και τις θρησκευτικές πεποιθήσεις. Οι Εβραίοι και οι Μουσουλμάνοι διαχωρίζουν τα ζώα σε «καθαρά» και «βρώμικα» όταν τα σφάζουν.

Προφανώς, τα «βρώμικα» είναι απαγορευμένα (όπως γουρούνια και καμήλες). Οι επιστήμονες πιστεύουν πως ο διαχωρισμός έχει γίνει από την τοπική γεωργική τεχνολογία, καθώς και από πιθανές ασθένειες που μπορούν να μεταδοθούν από ζωικό κρέας.

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr