Αυτός είναι ο τρόπος!

Έχεις κουραστεί να μυρίζουν οι κάλτσες σου άσχημα ακόμη και αν τις φόρεσες για πολύ λίγη ώρα; Υπάρχει ένα κόλπο με μαγειρική σόδα (η οποία καθαρίζει και τα αυτιά) για να μην μυρίζουν καθόλου και να μοιάζουν καθαρές

Πως να μην μυρίζουν οι κάλτσες σου με μαγειρική σόδα

Πάρε και βάλε μέσα σε ένα ζευγάρι κάλτσες ή καφέ ή μαγειρική σόδα και θα δεις τις μυρωδιές να εξαφανίζονται δια μαγείας!

Πρέπει να το κάνεις, το βράδυ και να τις αφήσεις μέχρι το πρωί. Το επόμενο πρωί θα έχουν απορροφήσει όλες τις ανεπιθύμητες οσμές και θα έχετε μια υπέροχη μυρωδιά φρεσκάδας στα πόδια σας.

Μαγειρική σόδα
pixabay/Azza_Hafiza

Καθάρισε και τις πετσέτες σου

Είναι πολύ συχνό φαινόμενα τα ρούχα να μυρίζουν άσχημα μετά το πλύσιμο, ωστόσο μην ανησυχείτε γιατί υπάρχουν μερικοί τρόποι για να απαλλαχθείτε από κάθε είδους ανεπιθύμητης μυρωδιάς.

Μία λύση είναι να βάλετε 1 φλ. ξίδι στην πλύση σας πριν αυτή ξεκινήσει. Βάλτε το απορρυπαντικό και το μαλακτικό κανονικά και το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει. Αν το παραπάνω δεν σας φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα, δοκιμάστε να κάνετε το ίδιο με 1 φλ. αμμωνία. Πρόκειται για ένα trick που χρησιμοποιούσαν οι γιαγιάδες μας οι οποίες σίγουρα ήξεραν πως να κάνουν τα ρούχα να μοσχοβολούν.

Αν και πάλι δεν μοσχομυρίσουν και δεν μαλακώσουν τα ρούχα σας δοκιμάστε το «βαρύ πυροβολικό». Ο συνδυασμός ξιδιού και μαγειρικής σόδας θα εξαφανίσει κάθε μυρωδιά. Ρίξτε το μείγμα μέσα στο πλυντήριο και κάντε κανονικά την πλύση σας. Αυτό που είναι σημαντικό και δεν πρέπει να ξεχνάτε είναι να πλένετε τα ρούχα σας με ζεστό νερό και όχι με κρύο.Μετά το πλύσιμο μην ξεχνάτε τα ρούχα σας μέσα στο πλυντήριο. Βγάζετέ τα αμέσως και απλώνετέ τα έξω έτσι ώστε να στεγνώνουν φυσικά.

undefined

Τέλος, πολύ σημαντικό είναι να καθαρίζετε συχνά και το πλυντήριό σας. Ρίχνετε μία στο τόσο λίγη μαγειρική σόδα στο εσωτερικό του και αφήνετέ το να κάνει μία ολόκληρη πλύση χωρίς ρούχα. Επίσης, μετά από κάθε χρήση του πλυντηρίου αφήνετέ το ανοιχτό για να αερίζεται και να μην ευνοείται η ανάπτυξη μούχλας.

Εννοείται ότι πρέπει να τσεκάρετε τις οδηγίες πλύσης των ρούχων σας και να μην χρησιμοποιείτε αυτές τις συμβουλές σε ιδιαίτερα ευαίσθητα υφάσματα, ενώ σόδα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στα κρεβάτια.