Μύκονος: Ελεγκτές- ράμπο του ΣΔΟΕ έκαναν τους φίλους του Λάκη Γαβαλά και έβαλαν λουκέτο σε ντισκοτέκ

Οι ελεγκτές υποδύθηκαν τους πελάτες του μπαρ και έπιναν ποτά με τον Λάκη Γαβαλά χωρίς κανένας να τους καταλάβει.

Με ένα αριστοτεχνικά στημένο σχέδιο το οποίο φέρει την κωδική ονομασία “Νυχτερινές πτήσεις στη Μύκονο” οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων με τη συνδρομή των αστυνομικών του Τμήματος Μυκόνου άρχισαν έναν δεύτερο κύκλο ελέγχων σαρώνοντας το κοσμοπολίτικο νησί των ανέμων, βάζοντας λουκέτα και κόβοντας τσουχτερά πρόστιμα στους παραβάτες επιχειρηματίες.
Η ντίσκο «Cinderella» στη Χώρα -στέκι πολλών επωνύμων και του μόδιστρου Λάκη Γαβαλά- αλλά και ένα κατάστημα οπτικών το οποίο λειτουργεί στο Nammos Village, ήταν τα σημεία που επικεντρώθηκαν τα κλιμάκια της ΑΑΔΕ και ουσιαστικά άνοιξαν τον δεύτερο κύκλο των ερευνών.
Από τον έλεγχο στη disco διαπιστώθηκε ότι δεν έκοβε αποδείξεις και για αυτό το λόγο αναγκάστηκαν να προβούν στη σφράγιση του καταστήματος από το μεσημέρι της Πέμπτης και για δύο μέρες. Αστυνομικές πηγές επισημαίνουν πως οι ελεγκτές εμφανίστηκαν λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα της Πέμπτης ως πελάτες του καταστήματος και μάλιστα για αρκετή ώρα έπιναν το ποτό τους με τον εκκεντρικό σχεδιαστή Λάκη Γαβαλά, ο οποίος φυσικά δεν γνώριζε μέχρι να αποκαλύψουν την ταυτότητα τους ότι oi ανέμελοι τουρίστες δεν ήταν παρά οι καμουφλαρισμένοι “ράμπο” της ΑΑΔΕ.

Μερικές μόλις ώρες αργότερα και πιο συγκεκριμένα στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης, και έχοντας προηγηθεί συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων η σφράγιση του νυχτερινού κέντρου ακολούθησε έλεγχος στο Nammos Mall σε κατάστημα οπτικών. Eκει οι ελεγκτές διαπίστωσαν πως είχαν να κάνουν με περίπτωση “μαιμού-αποδείξεων” σε ποσό το οποίο με βάση τις πληροφορίες ανέρχεται στις 100.000 ευρώ! Το εν λόγω κατάστημα έχει ανοίξει στο Nammos Mall πρόσφατα και διαθέτει πανάκριβα οπτικά για “χοντρά” και… εκλεπτυσμένα πορτοφόλια.Κωδικός “Νυχτερινές Πτήσεις”

Πληροφορίες επισημαίνουν πως μπορεί να βρισκόμαστε στα τέλη Αυγούστου όμως η τουριστική περίοδος αναμένεται να διαρκέσει για τουλάχιστον ένα μήνα ακόμα. Για το λόγο αυτό τα λαγωνικά της ΑΑΔΕ αποφάσισαν να γίνουν πιο αποτελεσματικοί αλλάζοντας τον τρόπο δράσης τους έτσι ώστε να ξεγλιστρούν σαν τα χέλια και να αποφεύγουν τις… κακοτοπιές στο νησί των ανέμων.Με ένα σχέδιο το οποίο ονομάζεται “Νυχτερινές Πτήσεις” τα κλιμάκια, προσγειώνονται στη Μύκονο και σε άλλα νησιά του Αιγαίου, πραγματοποιούν στοχευμένους ελέγχους και στη συνέχεια λίγες ώρες αργότερα επιβιβάζονται στο αεροπλάνο και επιστρέφουν στη βάση τους.

Αποφεύγουν με αυτό τον τρόπο τη διαμονή που σε πολλές περιπτώσεις θα μπορούσε να τους δημιουργήσει προβλήματα καθώς σε ένα μικρό νησί τα στόματα είναι μεγάλα και ιδίως πρόθυμα να καρφώσουν ανά πάσα ώρα και στιγμή το στίγμα και τις κινήσεις τους βάζοντας τους ουσιαστικά στο στόχαστρο.

πηγή