Μύκητες Τέλος: 7 Σπιτικές Θεραπείες για τους Μύκητες του Δέρματος, που Κάνουν Θαύματα!

Η δερματοφυτότωση είναι μία πολύ μεταδοτική μορφή δερματικών μυκήτων και σύμφωνα με στατιστικές, πάνω από 700,000 άνθρωποι επισκέπτονται τον γιατρό κάθε χρόνο λόγω της δερματοφυτίας (μυκητιώδη δερματική μόλυνση).

Χιλιάδες μολυσμένοι άνθρωποι δεν αναζητούν θεραπεία, οπότε συνεχίστε το διάβασμα για να δείτε τι πρέπει να κάνετε εάν βρεθείτε ποτέ στην κατάσταση αυτή στο μέλλον.

Συγκεντρώσαμε μία λίστα από θεραπείες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο σπίτι σας. Είναι σημαντικό να θυμάστε πως παρά την αποτελεσματικότητα των θεραπειών αυτών, θα πρέπει να μιλήσετε πρώτα με τον γιατρό σας πριν ακολουθήσετε κάποια από αυτές.

Εάν πιστεύετε ότι πάσχετε από την ασθένεια αυτή, μην χάνετε χρόνο και κλείστε ραντεβού με τον δερματολόγο σας.

1. Κουρκουμάς

Είναι γνωστός για τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του. Η κουρκουμίνη που περιέχει πιστεύεται πως έχει και αντιμικροβιακές ιδιότητες.

Οδηγίες:

Ενώ πιθανώς ο κουρκουμάς κάνει το δέρμα σας πιο κίτρινο, το χρώμα θα φύγει μετά από μερικές μέρες.

2. Μηλόξιδο

Έχει αντιμυκητιακές ιδιότητες που θα βοηθήσει ενάντια στην φαγούρα και την ξηρότητα. Θα καταπολεμήσει την μόλυνση εξουδετερώνοντας το pH.

Οδηγίες:


3. Εκχύλισμα από φύλλα neem

Το Azadirachta indica, γνωστό και ως “Neem” θεωρείται πολύ δυνατό αντιμυκητιακό και φυσικό αποτοξινωτικό στην Ινδία για εκατοντάδες χρόνια. Το εκχύλισμα του φυτού αυτού μπορεί να απομακρύνει σοβαρά παθογόνα και δερματόφυτα από το δέρμα.

Οδηγίες:

4. Λάδι καρύδας

Περιέχει λιπαρά οξέα που βοηθούν σε μυκητιάσεις. Ωστόσο, είναι αποτελεσματικό μόνο σε περιπτώσεις μέτριας σοβαρότητας.

Οδηγίες:

5. Έλαιο ρίγανης

Περιέχει θυμόλη και καρβακρόλη και μπορεί να σταματήσει μία μυκητίαση.

Οδηγίες:


6. Σκόρδο

Το σκόρδο είναι πολύ αποτελεσματικό σε μυκητιάσεις.

Οδηγίες:

7. Έλαιο δέντρου του τσαγιού

Είναι ένα προϊόν που χρησιμοποιείται συχνά στην καταπολέμηση των μυκητιάσεων. Αποτοξινώνει την μολυσμένη περιοχή και μειώνει την φλεγμονή.

Οδηγίες:

Εάν δεν έχετε ευαίσθητο δέρμα, μπορείτε να το βάλετε κατευθείαν πάνω στο σημείο.

Πότε να δείτε γιατρό:

Ακόμα και στις πιο σοβαρές περιπτώσεις, το πρόβλημα φεύγει μετά από 2 εβδομάδες έως 20 μέρες. Εάν δεν φύγει στο διάστημα αυτό, θα πρέπει να μιλήσετε αμέσως με τον γιατρό σας.

Πηγή