Η Φρίκη είναι Μικρή Λέξη για να Περιγράψει αυτό που Έζησα: «Αποκεφάλισαν το γιό μου, στη συνέχεια με Πέταξαν κάτω και Άρχισαν να με…»

Μετά από μια βίαιη στρατιωτική εκστρατεία ενάντια στους μουσουλμάνους στο βόρειο Μυανμάρ, οι Rohingya Μουσουλμάνες γυναίκες διαδίδουν ιστορίες σεξουαλικής επίθεσης από τους στρατιωτικούς της Βιρμανίας.

Οι Rohingya, αποτελούν Μουσουλμανική μειονότητα στο κυρίαρχο Βουδιστικό Μυανμάρ (Βιρμανία). Δεν τους αναγνωρίζει ως πολίτες, καθιστώντας τους αποτελεσματικά απάτριδες.

Παρόλο που η ομάδα είχε καιρό να εκδιωχθεί, μια πρόσφατη κρίση των Rohingya ξεκίνησε τον Αύγουστο, όταν μια ομάδα ανταρτών επιτέθηκαν σε στρατιωτικές θέσεις στην επαρχία Rakhine της χώρας.

Οι στρατιώτες της Βιρμανίας άρχισαν να καίνε χωριά της Rohingya και να σκοτώνουν πολίτες. Περισσότεροι από 600.000 πρόσφυγες έχουν περάσει πέρα ??από τα σύνορα στο Μπαγκλαντές και τα Ηνωμένα Έθνη.

Περιγράφουν την επίθεση του στρατού ως «παράδειγμα εθνοκάθαρσης». Σύμφωνα με τις γυναίκες που εγκατέλειψαν το Rakhine, ο στρατός χρησιμοποιεί το βιασμό «μεθοδικά» ως όπλο πολέμου.

Δημοσιογράφοι μίλησαν πρόσφατα με 29 εκτοπισμένες γυναίκες και κορίτσια Rohingya που ζουν σε στρατόπεδα προσφύγων του Μπανγκλαντές. Οι γυναίκες, οι οποίες κυμαίνονταν από 13 εως 35 ετών, ανέφεραν ότι βιάστηκαν από τις Βιρμανικές δυνάμεις ασφαλείας.


Οι Βιρμανικές δυνάμεις χρησιμοποιούν το βιασμό ως ένα «υπολογισμένο εργαλείο τρόμου» εναντίον των γυναικών Rohingya.

Πολλές από τις ερωτώμενες γυναίκες προέρχονταν από την Tula Toli, όπου οι ντόπιοι βοήθησαν τον στρατό να δολοφονήσει τους ανθρώπους της Rohingya πυρπολώντας τα σπίτια τους με βόμβες πετρελαίου.

Η επίθεση, η οποία ξεκίνησε στις 30 Αυγούστου, εκτιμάται ότι έχει αφαιρέσει πάνω από 500 ζωές. Η Roshida Begum, μία από τις ερωτώμενες γυναίκες, λέει ότι έχασε 17 συγγενείς στην επίθεση.

«Δεν μπορώ παρά να κλαίω», λέει η Roshida, η οποία βιάστηκε από στρατιώτες της Βιρμανίας μαζί με άλλες γυναίκες στο χωριό της. «Ζητώ δικαιοσύνη από τον κόσμο, γιατί σκότωσαν τη μητέρα μου, τον πατέρα μου και τις αδερφές μου».


Η πολιτική κυβέρνηση της χώρας εξακολουθεί να αρνείται ότι ο στρατός συμμετέχει στην εθνοκάθαρση. Ο πολιτικός ηγέτης Aung San Suu Kyi του Μυανμάρ, δήλωσε το Σεπτέμβριο ότι η κυβέρνηση «είχε ήδη αρχίσει να υπερασπίζεται όλους τους ανθρώπους στο Rakhine».

Και όταν ρωτήθηκε για τους ισχυρισμούς βιασμού αργότερα εκείνο τον μήνα, ο Υπουργός για τις Υποθέσεις των συνόρων, Phone Tint, απάντησε: «Αυτές οι γυναίκες ισχυριζόταν ότι βιάστηκαν, αλλά κοιτάξτε πως είναι- νομίζετε ότι είναι τόσο ελκυστικές για βιασμό;»

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα έχουν θεραπεύσει 113 επιζώντες σεξουαλικής βίας από τότε που ξεκίνησε η βία τον Αύγουστο.

Οι γυναίκες και τα κορίτσια της Rohingya περιγράφουν παρόμοιες επιθέσεις: άνδρες με στρατιωτικές στολές της Βιρμανίας να σκοτώνουν τις οικογένειές τους και τους γείτονές τους πριν τις βιάσουν.

Η Mumtaz Begum, με μια 7χρονη κόρη, δραπέτευσε από επίθεση, αφού κλειδώθηκε σε ένα φλεγόμενο σπίτι. «Θέλω δικαιοσύνη και θέλω να πω στον κόσμο όλα όσα έκανε ο στρατός», είπε στους δημοσιογράφους. «Μας βίασαν και μας σκότωσαν».

Credit: providr.com