«Μου Έπεφταν τα Μαλλιά, Ένοιωθα Αδύναμη και Άρχισα να Ξεχνάω. Το Σπίτι μου Έφταιγε για Όλα»

Μια γυναίκα δηλητηριάστηκε από τη μούχλα στο παλιό της διαμέρισμα, η οποία σε βάθος χρόνου της προκάλεσε εξάντληση, απώλεια μνήμης και απώλεια μαλλιών.

Η Emma Marshall, 29 ετών, ζούσε σε ένα ακίνητο στο Hackney, στο ανατολικό Λονδίνο, το οποίο ήταν γεμάτο με μαύρη παχιά μούχλα στο μπάνιο.

Έκτοτε, η υγεία της χειροτέρευε σταδιακά, καθώς συμπτώματα όπως απώλεια μνήμης, πονοκέφαλοι και δερματικά εξανθήματα κατέλαβαν το σώμα της.

Η κα Marshall, η οποία εργάζεται στη μουσική βιομηχανία, εξετάστηκε από διάφορους γιατρούς. Κανένας όμως από αυτούς, δεν γνώριζε γιατί το σώμα της ήταν τόσο αδύναμο.

Στο τέλος του περασμένου έτους, η κα Marshall, η οποία κατέληξε κρεβατωμένη λόγω των συμπτωμάτων της, πλήρωσε για να δει έναν ιδιωτικό ιατρό που εργάζεται στην εναλλακτική ιατρική.

Ένα δείγμα ούρων αποκάλυψε, πως τα επίπεδα μυκοτοξίνης, που προκλήθηκαν από την μούχλα, είχαν ξεπεράσει υπερβολικά το όριο.

Η κα Marshall είπε: «Όταν συναντήθηκα με τον γιατρό, μιλήσαμε για το είδος του περιβάλλοντος στο οποίο ζούσα και δούλευα.

«Μόλις είπα ότι άρχισα να αισθάνομαι αδιαθεσία το 2014, όταν έμενα στο διαμέρισμα, όλα άρχισαν να δένουν.

«Από τότε το σώμα μου είχε αρχίσει να χειροτερεύει».

Πριν από το 2014, η κα Marshall ήταν η υγεία προσωποποιημένη, απολαμβάνοντας μια ζωή στο Λονδίνο όπου εργαζόταν.

Έφυγε από το διαμέρισμα στο Hackney για να είναι πιο κοντά στη νέα της δουλειά, δίχως να γνωρίζει τα προβλήματα υγείας που επρόκειτο να έρθουν.

Η κα Marshall είπε: «Είχα μερικά συμπτώματα, όπως ακμή, εξάντληση και πόνους σε όλο μου το σώμα, αλλά θεώρησα πως οφείλεται στο στρες, καθώς δουλεύω πολύ.

«Οι άνθρωποι έχουν συνηθίσει να ζουν σε περιοχές γύρω από μούχλα και να μην γνωρίζουν τι προκαλεί στο σώμα τους. Εκείνο το διάστημα, δεν είχα ξανά ακούσει ποτέ για μυκοτοξίνες».

Τον Φεβρουάριο του 2015, η κα Marshall άρχισε να βλέπει σοβαρές αλλαγές στην υγεία της.

Είχε σοβαρή λοίμωξη στα νεφρά, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να χρειάζεται καθετήρα (ένας λεπτός, εύκαμπτος σωλήνας για την εκκένωση της ουροδόχου κύστης) να τοποθετηθεί για δύο εβδομάδες.

Τον Απρίλιο, είχε μια άσχημη πτώση στο δρόμο και έσπασε το χέρι της. Η πτώση οδήγησε σε νευρόπονο τόσο ισχυρό στο χέρι, τον ώμο και το λαιμό της, που με δυσκολία μπορούσε πλέον να κινηθεί.

Για μήνες, εξεταζόταν από διάφορους γιατρούς. Αλλά κανένας δεν γνώριζε, γιατί το σώμα της αντιδρούσε τόσο πολύ.

«Επειδή οι γιατροί δεν μπόρεσαν να βρουν τίποτα, ο καθένας θα νόμιζε, πως όλο αυτό είναι στο μυαλό του και θα προσπαθούσε να συμβιώσει με την κατάσταση.

«Το να γνωρίζεις ότι κάτι δεν πάει καλά και να μην μπορείς να ακουστείς, δοκιμάζει τη δύναμή σου και σε κάνει να νιώθεις, σαν να φωνάζεις, ενώ βρίσκεσαι στην άβυσσο».

ΠΗΓΗ: dailymail.co.uk