Μωρό που όταν γεννήθηκε ζύγιζε λιγότερο από μία σοκολάτα είναι το μικρότερο μωρό που κατάφερε ποτέ να επιβιώσει

Ένα από τα πιο μικρά μωρά του κόσμου που επιβίωσε ποτέ γεννήθηκε με βάρος μόλις 400γρ. Η Manushi, που γεννήθηκε 12 εβδομάδες πρόωρα, είχε πόδια μικρότερα από τα νύχια του πατέρα της.


Η νεαρή από το Rajasthan της Ινδίας θεωρείται ένα από τα πιο μικρά μωρά του κόσμου που επιβίωσαν ποτέ. Όταν γεννήθηκε δεν ανέπνεε και το δέρμα της ήταν πάρα πολύ λεπτό. Τα όργανά της δεν είχαν αναπτυχθεί σωστά και έμεινε για έξι μήνες στο νοσοκομείο.

Παρά το ότι είχε 0,5% πιθανότητες να τα καταφέρει χωρίς εγκεφαλικές βλάβες, οι γιατροί λένε πως φαίνεται να τα πηγαίνει πολύ καλά.

Οι γονείς της, Seeta, 48, και Giriraj, 50, είπαν: “Έχει παλέψει πάρα πολύ ενάντια στις πιθανότητες αλλά τα κατάφερε.”

Η Seeta είχε πολύ υψηλή πίεση στην εγκυμοσύνη της και ο υπέρηχος έδειξε μειωμένη ροή αίματος προς το έμβρυο. Έκανε αμέσως καισαρική στις 15 Ιουνίου, ενώ ήταν μόλις 28 εβδομάδων.

Ο Dr Janged είπε: “Όταν γεννήθηκε το μωρό, δεν ξέραμε τι θα συνέβαινε. Δεν μπορούσε να αναπνεύσει και έπρεπε να την βάλουμε σε μηχανική υποστήριξη. Δεν μπορούσε ούτε να τραφεί και έπρεπε να της ξεκινήσουμε ειδική αγωγή με θρεπτικά συστατικά.”

Τις πρώτες μέρες άρχισε να χάνει βάρος αλλά μετά από 7 εβδομάδες μπορούσε επιτέλους να ξεκινήσει να τρώει γάλα. Επίσης της έκαναν και μεταγγίσεις αίματος.

πηγή: daddy-cool.gr