Οι μόνες μαμάδες δεν ζούμε με τη διατροφή ούτε πεθαίνουμε να γνωρίσουμε κάποιον

Ας ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα για τις μόνες μαμάδες: ούτε «ψοφάνε» να γνωρίσουν κάποιον για να του «φορτωθούν» οι ίδιες και τα τους, ούτε περιμένουν από τον πρώην άντρα τους τη διατροφή για να τα βγάλουν πέρα.

14 μόνες μαμάδες μοιράστηκαν μαζί μας στο Facebook πολλές ακόμα παρεξηγήσεις και κλισέ σαν τα παραπάνω και εμείς σας τα παρουσιάζουμε.

«Συχνά μου λένε “Δεν θα μπορούσα να κάνω αυτό που κάνεις“. Ωραία, ποια άλλη επιλογή έχω παιδιά; Κάνω αυτό που είναι το σωστό για τα παιδιά μου και γιατί οι επιλογές μου είναι περιορισμένες» – Θαλεια.

«Η χειρότερη παρανόηση για εμάς τις μόνες μαμάδες; Το ότι θέλουμε να «τυλίξουμε» έναν καλό και έντιμο άντρα – κατά προτίμηση οικογενειάρχη για να ξέρει – για να μας βοηθήσει να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας» – Ελευθερία.

«Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι τα όνειρά μας τελειώνουν, όταν γίνουμε μόνοι γονείς. Τώρα περισσότερο από ποτέ είμαι αποφασισμένη να ζήσω τη ζωή που δεν έζησα και το ίδιο θέλω να κάνει και η κόρη μου» – Λουκία.

«Το ότι θέλουμε έναν άντρα να μας κάνει τις δουλειές. Μπορούμε να τα κάνουμε όλα μόνες μας, ξέρετε» – Λάουρα.

«Μας θεωρούν «πεινασμένες» για άντρα και λυπάμαι που το λέω αυτό. Καταλαβαίνω ότι πολλές μόνες μαμάδες και πολλοί μόνοι μπαμπάδες αισθάνονται μόνοι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ψάχνουμε τον οποιοδήποτε ή την οποιοδήποτε μόνο και μόνο για να κάνουμε σεξ. Χωρισμένες είμαστε, όχι νυμφομανείς. Μονογονεϊκότητα δεν σημαίνει και απελπισία» – Ελισάβετ.

«Δεν ψάχνω κάποιον για να με σώσει. Είμαι μία χαρά, ευχαριστώ. Τα παιδιά μου έχουν ήδη πατέρα, δεν ψάχνω για άλλον. Αν βρω κάποιον με σεβασμό για τον εαυτό του και τους άλλους και αυτοπεποίθηση, ίσως να το σκεφτώ» – Σύνθια.

«Οι άνθρωποι συχνά πιστεύουν ότι μισώ τον πατέρα των παιδιών μου και ότι βάζω λόγια στα παιδιά μου για εκείνον, για να δείξω με αυτό το τρόπο ότι θέλουν εμένα μόνο στη ζωή τους και όχι το μπαμπά τους. Το ότι τον χώρισα και πήρα τα παιδιά μου και έφυγα δεν σημαίνει ότι τον μισώ ή ότι θέλω το κακό του. Ίσα-ίσα. Είναι πατέρας των παιδιών μου και θέλω να είναι καλά» – Ελένη.

«Πιστεύουν ότι τα παιδιά μου είναι αγενή, κακομαθημένα και κακοί χαρακτήρες λόγω του ότι προέρχονται από διαλυμένο σπίτι» – Μαριάννα.

«Το ότι διαλέξαμε τον εύκολο δρόμο, γι’ αυτό και χωρίσαμε. Εύκολο δρόμο; Ήταν το δυσκολότερο πράγμα που έκανα ποτέ μου» – Λία.

«Πολλές γυναίκες πιστεύουν ότι πρέπει να παρακολουθούν κάθε κίνησή μας για να μην την πέσουμε στους άντρες τους. Στόχος μου σε αυτή τη ζωή δεν είναι να παρασύρω τους παντρεμένους. Ο γάμος μου διαλύθηκε εξαιτίας της απιστίας. Δεν θα έκανα ποτέ το ίδιο σε κανέναν και δεν υπάρχει τίποτα που να με ενοχλεί περισσότερο από έναν άπιστο άντρα ή γυναίκα» – Μαρία.

«Νομίζουν ότι διέλυσα το γάμο μου για ένα καπρίτσιο. Δεν είναι έτσι» – Άννα.

«Ακούω συχνά ανθρώπους να λένε ότι το κάνουμε επίτηδες για να ταιριάζουμε με τις φίλες μας που είναι και αυτές χωρισμένες. Ό, τι να ‘ναι. Η μεγαλύτερη βλακεία που έχω ακούσει ποτέ μου» – Διονυσία.

«Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι οι μόνες μαμάδες δεν έχουν προσωπική ζωή. Τα πράγματα δεν είναι όπως πριν γίνω μητέρα, αλλά αυτό ισχύει για όλους τους γονείς. Ούτε βγαίνω συνέχεια με άντρες, ούτε κυνηγάω τους παντρεμένους. Κοιμάμαι όσο περισσότερο μπορώ, γιατί μου έχει λείψει πολύ ο ύπνος και συναντιέμαι με άλλες μαμάδες. Κάνω ο, τι κάνουν και οι παντρεμένες μαμάδες και είμαι καλά. Δεν χρειάζεται να είμαι παντρεμένη για να είμαι ευτυχισμένη» – Νάντια.

«Αν ήθελα να εκμεταλλευτώ τον πρώην μου και τη διατροφή που δίνει, θα το έκανα και αυτό. Δεν είναι όλες οι μόνες μαμάδες ίδιες. Εργάζομαι 10 ώρες την ημέρα για να τα βγάλω πέρα και να μπορώ να στηρίξω τα παιδιά μου. Έχω μάθει να ελίσσομαι και παρόλο που είναι ο, τι πιο δύσκολο έχω κάνει ποτέ μου, αντλώ μια δύναμη από τα παιδιά μου, που δεν ήξερα ότι υπήρχε» – Μυρσίνη.

Πηγή : olagiatingunaika.gr