Μόλις είδε το Γιγάντιο Καλαμάρι, βούτηξε αμέσως στη Θάλασσα. Αυτό που Κατέγραψε με την Κάμερα, θα σας κόψει την Ανάσα!
Www.true.gr

Μόλις είδε το Γιγάντιο Καλαμάρι, βούτηξε αμέσως στη Θάλασσα. Αυτό που Κατέγραψε με την Κάμερα, θα σας κόψει την Ανάσα!

Τι φαντάζεστε όταν ακούτε για γιγαντιαίο καλαμάρι; Θάνατο, ανθρώπους να ουρλιάζουν στο σκοτάδι και να προσπαθούν να ξεφύγουν; Η αλήθεια είναι, ότι μας έρχεται στο νου κάτι από ταινία.

Την Παραμονή των Χριστουγέννων, βρέθηκε ένα γιγαντιαίο καλαμάρι μήκους 12 ποδιών να κολυμπά κοντά σε μερικά σκάφη στον κόλπο Toyama στην Χονσού, στην Ιαπωνία.

Ο Akinobu Kimura, ιδιοκτήτης ενός τοπικού καταδυτικού καταστήματος και δύτης, άρπαξε μια φωτογραφική μηχανή και πήδηξε δίπλα του.

«Η περιέργειά μου ήταν πολύ μεγαλύτερη από το φόβο, γι’ αυτό πήδηξα στο νερό και το πλησίασα», είπε ο Kimura στο CNN.«Αυτό το καλαμάρι έδειχνε ζωντανό και υγιές, έριξε μελάνι και προσπάθησε να μπερδέψει τα πλοκάμια του γύρω μου. Το καλαμάρι απομακρύνθηκε προς τον ωκεανό, αρκετές εκατοντάδες μέτρα από την περιοχή και εξαφανίστηκε στη βαθιά θάλασσα.

Στην πραγματικότητα, το γιγαντιαίο καλαμάρι απέχει πολύ από το φρικτό τέρας του βιβλίου του Jules Verne.

Τα γιγάντια καλαμάρια είναι εξαιρετικά σπάνια. Προτιμούν να παραμένουν βαθιά κάτω από τον ωκεανό, όπου τρώνε ψάρια βαθέων υδάτων και άλλα είδη καλαμαριών. Δεν έχουμε πολλές πληροφορίες για αυτά.Το καλαμάρι της Kimura ήταν μήκους 12 ποδιών, το οποίο ακούγεται αρκετά μεγάλο, αλλά το μεγαλύτερο που καταγράφηκε μετράται πολύ παραπάνω από 40 πόδια.

Το κολοσσιαίο καλαμάρι της Ανταρκτικής, ζυγίζει περισσότερο από μισό τόνο – αυτό είναι περίπου δύο γιγαντιαία καλαμάρια μαζί!

Οι ωκεανοί μας είναι απίστευτα μέρη και μόλις αρχίσαμε να τα εξερευνούμε. Παρόλο που οι ωκεανοί καλύπτουν σχεδόν τα τρία τέταρτα της επιφάνειας της Γης, το 95% του εδάφους παραμένει ανεξερεύνητο.

Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο:

Credit: upworthy.com

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr