Μόλις Δείτε ΤΙ Κάνουν σε Αυτή τη Γειτονιά με τα Κουτάκια Αναψυκτικών και Δεν Καίνε Ρεύμα, θα το Κάνετε κι Εσείς.
Www.true.gr

Μόλις Δείτε ΤΙ Κάνουν σε Αυτή τη Γειτονιά με τα Κουτάκια Αναψυκτικών και Δεν Καίνε Ρεύμα, θα το Κάνετε κι Εσείς.

Κάθε οικογένεια ξοδεύει πολλά χρήματα τον μήνα για ρεύμα, νερό και αέριο. Αλλά καθώς οι χειμώνες γίνονται πιο κρύοι και τα καλοκαίρια πιο ζεστά, ξοδεύουμε πλέον πολλά περισσότερα από ότι παλιότερα.

Δυστυχώς, δεν υπάρχει τρόπος να σταματήσουμε να πληρώνουμε, αλλά υπάρχει τρόπος να γλιτώνουμε χρήματα κάθε μήνα.

Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι άδεια κουτάκια από αναψυκτικά και λίγο χρόνο.

DIY Ηλιακό πάνελ

Αυτή η κατασκευή προέρχεται από έναν ηλεκτρολόγο μηχανικό από την Νέα Ζηλανδία που κατάφερε να φτιάξει ένα ηλιακό πάνελ για να ζεστάνει αποδοτικά το σπίτι του.

Το πάνελ κατάφερε να ζεστάνει το σπίτι 4 με 7 βαθμούς! Και το καλύτερο είναι πως του κόστισε περίπου $1.50 το χρόνο.Πώς να φτιάξετε το δικό σας

Με την βοήθεια φίλων, ο Terry κατάφερε να συγκεντρώσει 272 κουτάκια από αναψυκτικά και μπύρες για να ξεκινήσει το πρότζεκτ.  

Έκοψε τον πάτο των άδειων κουτιών και έφτιαξε διαφράγματα στο πάνω μέρος για να κατευθύνει τον αέρα. Μετά, τα κόλλησε σε σετ των τριών.

Τα κουτάκια τα έβαψε μαύρα με σπρέι για να κρατάνε μέσα την ζέστη και μετά τα τοποθέτησε σε ένα ξύλινο πλαίσιο.

Όπου πέφτει ο ήλιος στο σπίτι σας το πρωί, κάντε μία τρύπα στον εξωτερικό τοίχο. Αυτό είναι το πιο σημαντικό, αφού θέλετε το πάνελ να απορροφάει όση περισσότερη ζέστη γίνεται!Καλό θα ήταν να προσλάβετε έναν επαγγελματία για το κομμάτι αυτό γιατί να μην ρισκάρετε να προκαλέσετε ζημιές στο σπίτι.

Τι άλλο θα πρέπει να γνωρίζετε

Στην φωτογραφία, βλέπετε το τελικό αποτέλεσμα των προσπαθειών τουTerry. Το πάνελ του κόστισε περίπου $400 αλλά του έχει γλυτώσει πολλά χρήματα μακροπρόθεσμα.

Το μόνο μειονέκτημα είναι πως η συσκευή δουλεύει μόνο όταν την βλέπει ο ήλιος. Οπότε, αν στην πόλη σας έχει συνήθως συννεφιά, η κατασκευή αυτή πιθανώς να μην αξίζει.

Επίσης, αυτά τα πάνελ μπορούν να γίνουν πολύ ζεστά. Οπότε εάν φτιάξετε ένα, να σιγουρέψετε πως δεν το ακουμπάτε μέσα στην μέρα.

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr