Η Μόδα στα χειρότερα της. Η τελευταία τάση παπουτσιών είναι ότι πιο άσχημο έχουμε δει τελευταία

Μια μάρκα που ωθεί συνεχώς τα όρια έχει έρθει στο προσκήνιο για τον τελευταίο της αμφιλεγόμενο της design: τα παπούτσια που επιδεικνύουν μόνο το μεγάλο δάκτυλο.

Τα παπούτσια «open toe» της μάρκας Y/Projects πωλούνται σχεδόν στα 1.000 δολάρια και από την εμφάνιση των πραγμάτων, το ξεπουλάει γρήγορα.

Ο ασυνήθιστος σχεδιασμός παπουτσιών πρωτοεμφανίστηκε ως μέρος της συλλογής Άνοιξη-Καλοκαίρι 2018 στο Παρίσι, αλλά φαίνεται ότι η δημοτικότητά του είναι μεγάλη, όπως φάνηκε στην πασαρέλα και φέτος.

Τα μοντέλα επιδείκνυαν στην πασαρέλα τα μεγάλα δάχτυλα των ποδιών τους, που ήταν εμφανή σε διάφορα στυλ παπουτσιών.

Όταν τα παπούτσια έφτασαν σε πολυτελείς ιστοσελίδες ηλεκτρονικού εμπορίου, φάνηκαν να ξεπουλάνε σε χρόνο ρεκόρ, με τα περισσότερα από αυτά να έχουν ήδη εξαντληθεί.

Ένα τέτοιο ζευγάρι παπουτσιών πωλείται στην τιμή των 985 δολαρίων, ενώ ένα άλλο παρόμοιο στυλ πωλείται στα 572 δολάρια.

Η εταιρεία Y/Project έχει απασχολήσει τη κοινή γνώμη αρκετές φορές πριν.

Η μάρκα, μία από τις αγαπημένες της Gigi Hadid και των Kardashians, έχει ήδη προωθήσει τζιν παντελόνια στην τιμή των 300 δολαρίων, τζιν χωρίς καβάλο, σκουλαρίκια που μοιάζουν με παιχνίδια και μια συνεργασία με την Ugg κατασκευάζοντας ψηλές μπότες από δέρμα προβάτου.

Οι λάτρεις της μόδας επεσήμαναν γρήγορα τις ομοιότητες μεταξύ των υποδημάτων της Y/Project και ενός διάσημου παπουτσιού που κυκλοφόρησε η εταιρεία Céline κατά τη διάρκεια της θητείας της σχεδιάστριας Phoebe Philo.

Το στυλ της Philo, που παρουσιάστηκε το 2017, αποκρύπτει μόνο το μεγάλο δάκτυλο, ενώ αφήνει τα υπόλοιπα δάχτυλα να είναι ορατά.

Τα ιδιόμορφα παπούτσια μπορούν να κοστίσουν μέχρι και 1.000 δολάρια στις ιστοσελίδες μεταπώλησης όπως το eBay, το Real Real και το Depop.

Όσον αφορά τα παπούτσια που προσελκύουν την προσοχή στα δάκτυλα των ποδιών, κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τις μπότες Tabis της Maison Margiela, η οποία έκανε το ντεμπούτο της στα τέλη της δεκαετίας του 1980.

Το πρωτοποριακό στυλ ήταν μια αναφορά στην παραδοσιακή ιαπωνική κάλτσα tabi που παραδοσιακά φοριέται με σανδάλια.