Ο Πρωθυπουργός ζήτησε από όλα τα μέλη να επιβάλλουν κυρώσεις

Μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία συγκλήθηκε έκτακτη Σύνοδος Κορυφής του με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο να παρουσιάζει τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης. Στη Σύνοδο συμμετείχαν και η Σουηδία, η Φινλανδία και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί.

Τι πρότεινε ο Πρωθυπουργός

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του, ζήτησε από όλα τα μέλη να επιβάλουν τις κυρώσεις που έχει αποφασίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο πόσο σημαντικό είναι το να μην υπάρχει μεγάλη εξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο.

Συμμετοχή του Πρωθυπουργού Κυριάκου στην έκτακτη συνεδρίαση της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ. Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022 . (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Τόνισε ακόμη ότι η ρωσική επιθετικότητα στην Ουκρανία ανέδειξε την ανάγκη της ευρωπαϊκής στρατηγικής αυτονομίας και της ενίσχυσης του ευρωπαϊκού πυλώνα ασφαλείας του ΝΑΤΟ, κάτι που προϋποθέτει από κράτη-μέλη της ΕΕ να ξοδέψουν περισσότερα για την άμυνά τους.

Επίσης έδειξε να είναι ευχαριστημένος με το ότι πολλοί σύμμαχοι έδειξαν ότι επιθυμούν να αυξήσουν τις δαπάνες τους που θα προορίζονται για την άμυνα των χωρών τους και να συνδράμουν περισσότερο στη Συμμαχία.