Μητσοτάκης για Τσίπρα: «Είναι ένας ανάξιος πρωθυπουργός που διχάζει το λαό»
Www.true.gr

Μητσοτάκης για Τσίπρα: «Είναι ένας ανάξιος πρωθυπουργός που διχάζει το λαό»

Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή τους χαρακτηρισμούς του Αλέξη Τσίπρα για όσους συμμετείχαν στα συλλαλητήρια κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.


«Χθες ο κ. Τσίπρας τόλμησε να προσβάλει ξανά τους Έλληνες. Χαρακτήρισε, όχι μόνο ως ακροδεξιούς, αλλά και ως μη σκεπτόμενους όλους όσοι  αντιδρούν στη Συμφωνία των Πρεσπών. Το έκανε, δε, με θράσος και ανευθυνότητα μπροστά σε ξένους ηγέτες. Στον κ. Ζάεφ όμως που επιμένει να αποκαλεί τα Σκόπια Μακεδονία δεν βρήκε κουβέντα να πει», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Και κατέληξε: «Δεν είναι μόνο ένας πρωθυπουργός μειοψηφίας. Είναι και ένας ανάξιος πρωθυπουργός που διχάζει τον λαό. Οι Έλληνες θα μείνουν ενωμένοι, υπερήφανοι και αξιοπρεπείς. Και σύντομα θα του δώσουν την απάντηση που του αξίζει».

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε ένα από τα πηγαδάκια που «στήθηκαν» στο περιθώριο της 5ης Συνόδου των χωρών του Νότου που έγινε στη Λευκωσία, ρωτήθηκε από τον Εμανουέλ Μακρόν και παρουσία του προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη για τον όγκο των διαδηλώσεων κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.


«Ήταν δύσκολα. Υπήρξαν διαδηλώσεις ακροδεξιών λαϊκιστών κατά της Συμφωνίας» ακούγεται αρχικά να λέει ο Αλέξης Τσίπρας. Στη συνέχεια, ο Εμανουέλ Μακρόν τον ρωτά πόσοι συμμετείχαν στο συλλαλητήριο. «Ε, στην τελευταία διαδήλωση (σ.σ. στο συλλαλητήριο της 20ης Ιανουαρίου) ήταν περίπου 70.000» λέει ο Έλληνας πρωθυπουργός. Δεδομένου ότι ο διάλογος γίνεται στα αγγλικά, ο Αλέξης Τσίπρας αισθάνεται την ανάγκη να… διευκρινίσει το νούμερο «Όχι 17, 70» λέει. Και για να είναι σίγουρος ότι ο Γάλλος πρόεδρος κατάλαβε τον αριθμό λέει: «7 – 0», κάνοντας μια χαρακτηριστική κίνηση με το χέρι του για να δείξει πως ο αριθμός στον οποίο αναφέρεται είναι το 70. Το 7 και το 0. και συμπληρώνει «δεν ήταν τόσο ογκώδες».

«Η πλειοψηφία των ανθρώπων ήταν υπέρ;» ξαναρωτά ο Εμανουέλ Μακρόν. «Ναι, έτσι νομίζω. Η πλειοψηφία των ανθρώπων που μπορούν να σκέφτονται και να ασκούν κριτική με το μυαλό τους», απαντά ο Αλέξης Τσίπρας.

[Πηγή]

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr