Μητσοτάκης: «Aυτοπροστασία ή καραντίνα» το μήνυμα του πρωθυπουργού και οι πιθανότητες για νέο Lock down.

Τηλεοπτικό μήνυμα προς τους Έλληνες πολίτες, εν μέσω της έξαρσης των κρουσμάτων της COVID-19 στη χώρα μας, απηύθυνε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, το απόγευμα της Πέμπτης, απήυθυνε νέο τηλεοπτικό μήνυμα στον ελληνικό λαό για τον κορονοϊό, την ώρα που τα κρούσματα της COVID-19 στη χώρα έχουν αυξηθεί, ενώ στο επίκεντρο της πανδημίας βρίσκεται η Αττική.

«Σας απευθύνομαι και πάλι σε μια κρίσιμη καμπή της πανδημίας του κορονοϊού, έχουμε περάσει εφτά δύσκολους μήνες» διεμήνυσε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε πως θα πρέπει

«Ο ιός είναι εδώ, είναι παρόν, δεν έχει σταματήσει να είναι ανάμεσά μας και είναι πιο φονικός από την γρίπη» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε πως η υγειονομική κρίση ξαναφουντώνει σε όλο τον κόσμο.

«Παρά την τελευταία αύξηση των κρουσμάτων η Ελλάδα, εξακολουθεί να τα πηγαίνει καλύτερα από πολλές χώρες στον κόσμο» εξήγησε, συμπληρώνοντας πως η κυβέρνηση έχει ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας και διαβεβαίωσε πως το ΕΣΥ μπορεί να ανταποκριθεί στην κρίση, με τα δημόσια νοσοκομεία να απέχουν πολύ από τα όριά τους.

Παράλληλα, ο Έλληνας πρωθυπουργός, προειδοποίησε πως η απειλή για τη Δημόσια υγεία ξαναφουντώνει, καλώντας τους πολίτες σε μία νέα εγρήγορση και υποστήριξε πως μπορούμε να καταπολέμησουμε την κατάσταση χωρίς οριζόντιους περιορισμούς, δηλαδή «lockdown».

«Φυσικά και μπορούμε. Από εμάς εξαρτάται. Και έχουμε τη δύναμη και τη γνώση να το πετύχουμε. Ήταν το δίδαγμα της Άνοιξης, μας κόστισε όμως πάρα πολύ. «Lockdown» σημαίνει κλειστές επιχειρήσεις και ανεργία. Λιγότερα δημόσια έσοδα και μεγάλη ύφεση. Κυρίως, όμως, «lockdown» σημαίνει κοινωνική μεροληψία. Γιατί η ακίνητη οικονομία κινητοποιεί ανισότητες. Όπως και τα κλειστά σχολεία φέρνουν μόνο κλειστά μυαλά» εξήγησε ο πρωθυπουργός.