Μητέρα ήξερε ότι το μωρό της θα πέθαινε αλλά το γέννησε για να δωρίσει τα όργανά του και να σώσει άλλα μωρά
Www.true.gr

Μητέρα ήξερε ότι το μωρό της θα πέθαινε αλλά το γέννησε για να δωρίσει τα όργανά του και να σώσει άλλα μωρά

Μια μητέρα έφερε στον κόσμο ένα μωρό που επρόκειτο να πεθάνει, ώστε να μπορεί να δωρίσει τα όργανα του σε άλλα βρέφη που έχουν ανάγκη.

Η 23χρονη Krysta Davis και ο σύντροφός της, ο 26χρονος Derek Lovett, από το Cleveland του Tennessee, έμαθαν στην 18η εβδομάδα της εγκυμοσύνης της Davis ότι το μωρό πάσχει από σοβαρά προβλήματα στον εγκέφαλο.

Οι γιατροί ενημέρωσαν την κ. Davis ότι μπορούσε να τερματίσει την εγκυμοσύνη της, όμως εκείνη αποφάσισε να τη συνεχίσει, για να μπορέσει να ζήσει έστω λίγες στιγμές με την κόρη της.

Ενάντια σε όλες τις πιθανότητες των γιατρών, η μικρή Rylei Arcadia γεννήθηκε την παραμονή των Χριστουγέννων και έζησε μια εβδομάδα πριν “φύγει” στην αγκαλιά της μητέρας της, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Η σύντομη ζωή της έδωσε σε άλλα μωρά την ευκαιρία να ζήσουν, αφού οι βαλβίδες της καρδιάς της δόθηκαν σε δύο βρέφη που τα είχαν ανάγκη, ενώ οι πνεύμονές της πήγαν σε ένα ερευνητικό ίδρυμα.

Μιλώντας για την απόφασή της να συνεχίσει την εγκυμοσύνη της, η κ. Davis δήλωσε: “Αυτό μας έδωσε την επιλογή να δωρίσουμε τα όργανά της έτσι ώστε άλλες μητέρες να μπορέσουν να πάρουν στο σπίτι τα μωρά τους.”Καθ’ όλη τη διάρκεια της τραυματικής δοκιμασίας, η κ. Davis πάλεψε σκληρά για να παραμείνει θετική.

“Έπρεπε να είμαι χαρούμενη σε όλη την εγκυμοσύνη για εκείνην, αν και ήξερα ότι θα περνούσα πολύ λίγο χρόνο μαζί της.”

Όταν γεννήθηκε η Rylei, οι γονείς της βεβαιώθηκαν ότι πήραν τη σωστή απόφαση.

“Είχα εννέα μήνες για να την κουβαλήσω και να ερωτευτώ, αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται με τη στιγμή που την πήρα στην αγκαλιά μου,” είπε η κ. Davis.

Οι γονείς της Rylei φρόντισαν να βγάλουν μαζί της αρκετές φωτογραφίες και βίντεο για να κρατήσουν την ανάμνησή της ζωντανή.Η φωτογράφος Clarissa Tilley, η οποία τράβηξε τις φωτογραφίες δωρεάν, δήλωσε: “Σαν μητέρα, η ιστορία αυτής της οικογένειας με συγκίνησε πολύ.”

“Η Krysta δεν έβλεπε καμία αναπηρία στην κόρη της, για εκείνη η Rylei ήταν το πιο όμορφο πλάσμα στον κόσμο.”

Δυστυχώς, οι ευτυχισμένες στιγμές των νέων γονιών δεν κράτησαν πολύ, αν και είχαν επίγνωση ότι δεν θα έχουν πολύ χρόνο με την κόρη τους. Παρά τη θλίψη τους, η κ. Davis είναι ευτυχισμένη που άλλα μωρά είχαν μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή λόγω της Rylei.

“Νιώθω υπέροχα που άλλα μωρά θα πάνε σπίτι τους χάρη στην κόρη μας, αυτό είναι που με συγκινεί περισσότερο.”

“Κάθε φορά που κοιτάζω τα ενθύμιά της, νοσταλγώ τις στιγμές μας και κλαίω.”

“Παρόλο που είναι σκληρή η απόφαση να δώσεις τα όργανα του παιδιού σου, αυτό με ανακούφισε γιατί ξέρω ότι χάρισε σε άλλα μωρά μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή…”

ΠΗΓΗ: diaforetiko.gr

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr