Μητέρα έζησε τον χειρότερο εφιάλτη, είδε τις δίδυμες κόρες της να καίγονται ζωντανές μπροστά στα μάτια της

Φαίνεται ότι γύρω μας λαμβάνουν χώρα τραγικές ιστορίες, και μια νέα ιστορία αυτήν την εβδομάδα από τη Νέα Νότια Ουαλία της Αυστραλίας, σίγουρα δεν αποτελεί εξαίρεση. Σύμφωνα με πολλαπλές αναφορές, μια καταστροφική πυρκαγιά ξέσπασε μέσα σε σπίτι στην πόλη Μπαρτλόου τη Δευτέρα – σκοτώνοντας δύο τρίχρονα αδερφάκια που παγιδεύτηκαν μέσα.

Το σπίτι ανήκε στη μητέρα τους, την Tanyka Ford, 29 ετών, η οποία φέρεται να ήταν έξω μαζί με το πεντάχρονο παιδί της, όταν το σπίτι τυλίχτηκε στις φλόγες.

Ο τρόπος με τον οποίο ξεκίνησε η πυρκαγιά είναι ο χειρότερος εφιάλτης κάθε γονιού.

Λίγες στιγμές νωρίτερα, η Tanyka είχε εντοπίσει τις δίδυμες κόρες της, την Aisha και τη Lailani, να παίζουν με ένα φλεγόμενο μαξιλάρι, το οποίο μπορεί να έχει πάρει φλόγα από το τζάκι στο σπίτι.

Η Ford άρπαξε γρήγορα το φλεγόμενο μαξιλάρι από τις κόρες της και έσπευσε έξω από το σπίτι για να το σβήσει.

Δυστυχώς, ο εφιάλτης της μόλις είχε αρχίσει.

Κάτι άλλο είχε επίσης αρπάξει φωτιά στο σπίτι, και όταν η Tanyka προσπάθησε να ξαναμπεί, το σπίτι έπιασε γρήγορα φωτιά μπροστά στα μάτια της, σύμφωνα με το ABC News.

Απελπισμένη για να σώσει τα κορίτσια της, η Tanyka έσπευσε στην πόρτα – αλλά τα μικρά παιδιά την είχαν κλειδώσει παίζοντας πίσω της, χωρίς να συνειδητοποιήσουν τον κίνδυνο που βίωναν.

«Πρέπει να καιγόταν και κάτι άλλο στο μπροστινό δωμάτιο», είπε η θεία των κοριτσιών, Tammy Dubois, στην Daily Telegraph. «Η Tanyka τους φώναζε να ξεκλειδώσουν την πόρτα, αλλά δεν το έκαναν, τα κοριτσάκια θα φοβήθηκαν.»

Και τα δύο κορίτσια δεν ήταν σε θέση να μιλήσουν, δυσχεραίνοντας την κατάστασή τους.

«Τα κορίτσια δεν μπορούσαν να μιλήσουν, είχαν τη δική τους ειδική γλώσσα», είπε η Dubois, προσθέτοντας ότι «λάτρευαν η μία την άλλη».

Η Tanyka προσπάθησε επανειλημμένα να μπει μέσα στο σπίτι σπάζοντας τα παράθυρα αλλά χωρίς επιτυχία, σύμφωνα με το Yahoo News. Μέσα σε λίγα λεπτά, το σπίτι τυλίχτηκε στις φλόγες.

Τελικά, οι πρώτοι διασώστες έσπευσαν στο σπίτι και, μαζί με έναν γείτονα, μπόρεσαν να σπάσουν μια πόρτα για να φτάσουν στα κορίτσια.

Αλλά ήταν ήδη πολύ αργά. Όταν βρήκαν την Aisha και την Lailani, και τα δύο κορίτσια είχαν πεθάνει.

«Βρέθηκαν στο μπροστινό δωμάτιο κουλουριασμένες, κρατώντας το χέρι η μία της άλλης», μοιράστηκε η Dubois.

Οι φίλοι, η οικογένεια και οι γείτονες έχουν συγκλονιστεί από την ξαφνική και τραγική απώλεια των διδύμων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Tanyka είναι σοκαρισμένη με την απώλεια των κοριτσιών και ήταν «καλυμμένη με κοψίματα και γρατζουνιές» από τις προσπάθειές της να τις σώσει. Τα μάτια της ήταν επίσης «κόκκινα από το κλάμα».

Η γειτόνισσα της οικογένειας Carol Flannery είπε στην Daily Telegraph ότι συγκλονίστηκε με την τραγική είδηση. Ειδικά όταν γνώριζαν τι έχει περάσει ήδη η οικογένεια τους.

«Γεννήθηκαν πρόωρα και οι καημένοι γονείς έπρεπε να βρίσκονται συνεχώς στο νοσοκομείο μαζί τους και τώρα έγινε αυτό», μοιράστηκε. «Ήμουν απλώς σοκαρισμένη, ήταν τόσο όμορφα μικρά κορίτσια – θερμά συλλυπητήρια στους γονείς και τους παππούδες.»

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, ο αδελφός της μητέρας, ο Levi Ford, ξεκίνησε μια εκστρατεία GoFundMe στη μνήμη των κοριτσιών.

«Η αδερφή μου έχασε τραγικά τις 3χρονες δίδυμες κόρες της Aisha και Lailani σε πυρκαγιά στο σπίτι, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να χαθεί όχι μόνο η ζωή αυτών των δύο μικρών παιδιών, αλλά και το σπίτι και τα περιουσιακά τους στοιχεία», έγραψε ο Levi στην περιγραφή του GoFundMe.

«Ο γιος της έχει χάσει όλα τα υπάρχοντά του, συμπεριλαμβανομένων των παιχνιδιών και των ρούχων. Ξέρω πόσο δύσκολες στιγμές είναι τώρα», πρόσθεσε ο Levi. «Έφτιαξα ένα GoFundMe λογαριασμό για να βοηθήσω με ρούχα, φαγητό και άλλα πράγματα που μπορεί να χρειαστούν για να την βοηθήσουν να ξανασταθεί στα πόδια της. Επίσης, βοηθήστε με τα έξοδα κηδείας κ.λ.π. Η απώλεια των πάντων είναι αρκετά δύσκολη χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείτε για τα οικονομικά.»

Προς το παρόν, οι ερευνητές εξακολουθούν να αναζητούν την πηγή της φωτιάς και πώς εξαπλώθηκε τόσο γρήγορα.

Ο επιθεωρητής Bob Noble είπε στην Daily Telegraph ότι μπόρεσαν να λάβουν πολλές λεπτομέρειες από την Tanyka λίγο μετά το περιστατικό, αλλά ήταν «αναστατωμένη».

«Θα χρειαστεί λίγος χρόνος για τους εξειδικευμένους ερευνητές μας να ξεδιπλώσουν όλες τις λεπτομέρειες.», δήλωσε ο Noble.

Όσον αφορά τις φήμες που έχουν κυκλοφορήσει σχετικά με το αν η Tanyka βρισκόταν έξω από το σπίτι ή ακόμα και μακριά από αυτό όταν ξεκίνησε, ο Noble είπε ότι δεν έχει «καμία πληροφορία που να υποστηρίζει αυτή την πληροφορία».