Μητέρα δείχνει σαστισμένη πως ήταν πριν και πως έγινε το μητρικό της γάλα μετά τον εμβολιασμό της κόρης της

 Το μητρικό γάλα είναι γνωστό ότι είναι θαυματουργό. Βοηθά στην πρόληψη ενάντια σε ασθένειες, συνδέεται με υψηλότερα ποσοστά νοημοσύνης στα παιδιά και μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού στη στη μετέπειτα ζωή της. Αλλά υπάρχουν ακόμα πολλά μυστικά για το μητρικό γάλα που συνεχίζει να μας εκπλήσσει, και μια viral ανάρτηση στο Facebook από μια Βρετανίδα , την Jody Danielle Fisher αποδεικνύει αυτό το γεγονός.

Η Fisher μοιράστηκε στο Facebook τις φωτογραφίες του μητρικού γάλακτός της – πριν και μετά τον εμβολιασμό του παιδιού της

«Η Nancy έκανε εμβολιασμό 1 έτους την Τρίτη το απόγευμα», γράφει η Fisher, πριν εξηγήσει ότι το γάλα στα αριστερά, με «κανονικό» χρώμα ήταν από την προηγούμενη ημέρα πριν το εμβόλιο. Στα δεξιά, μπορείτε να δείτε ξεκάθαρα αυτό που περιγράφει ως γάλα με «γαλάζιο χρώμα», το οποίο είναι μόλις δύο ημέρες μετά τα εμβόλια.

Ο λόγος πίσω από την ξαφνική αλλαγή χρώματος, γράφει η Fisher, είναι ένα ακόμη παράδειγμα του πόσο απίστευτο είναι το μητρικό γάλα.

«Είναι μπλε από όλα τα αντισώματα που παράγει το σώμα μου, καθώς ο οργανισμός μου πιστεύει ότι είναι άρρωστη για αυτό που εμβολιάστηκε!» εξήγησε. «Όταν θηλάζει, το σάλιο της στέλνει σήματα στο σώμα μου για παραγωγή περισσότερου γάλακτος με αντισώματα ειδικά για την ασθένεια!»

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, η υπόθεσή της είναι πιθανότατα αληθινή, σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε για τον τρόπο με τον οποίο αλλάζει το μητρικό γάλα.

Σύμφωνα με την αξιόπιστη πηγή θηλασμού την ιστοσελίδα KellyMom, το μητρικό γάλα μπορεί στην πραγματικότητα να αλλάξει για διαφορετικούς λόγους.

Μπορεί να γίνει κολλώδες και κίτρινο (που είναι το πρώτο είδος γάλακτος που θα βγει, γνωστό ως πρωτόγαλα), ή λεπτόρευστο και υδαρό. Μπορεί ακόμη και να πάρει μια απόχρωση πράσινου, πορτοκαλί ή ακόμη και μπλε, εάν πίνετε ή τρώτε τρόφιμα με τεχνητές χρωστικές , όπως το Gatorade, εξηγεί η ιστοσελίδα KellyMom.

Αν και η Fisher τονίζει στην ανάρτησή της ότι δεν είχε φάει ή πιεί πρόσφατα τίποτα με τεχνητές χρωστικές, γι ‘αυτό και αποδίδει το γαλάζιο χρώμα στην παραγωγή αντισωμάτων του οργανισμού της. Στην πραγματικότητα, λέει ότι παίρνει αυτό το χρώμα μόνο όταν η κόρη της είναι άρρωστη.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, «το χρώμα του γάλακτος συνήθως δεν είναι κάτι το ανησυχητικό», διαβεβαιώνει η ιστοσελίδα KellyMom, «ωστόσο είναι πάντα καλό να συμβουλεύεστε τον γιατρό σας για να είστε σίγουρες.»

Ο λόγος για όλα αυτά είναι ότι η σύνθεση του μητρικού γάλακτος αλλάζει συνεχώς – όχι μόνο καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας, αλλά και κατά τη διάρκεια ενός θηλασμού.

«Καθώς το μωρό μεγαλώνει, το μητρικό γάλα συνεχίζει να αλλάζει για να καλύψει τις ανάγκες για βέλτιστη ανάπτυξη, σε κάθε στάδιο της ανάπτυξης του μωρού», γράφει η ιστοσελίδα KellyMom. «Αυτό σημαίνει ότι το μητρικό γάλα στους τέσσερις μήνες είναι απόλυτα κατάλληλο για τις ανάγκες μωρού τεσσάρων μηνών και στους έξι μήνες, ιδανικό για μωρό έξι μηνών.»

Με άλλα λόγια: Ο οργανισμός της μητέρας ξέρει ακριβώς τι χρειάζεται το μωρό ανά πάσα στιγμή. Αυτό είναι απίστευτο αν το σκεφτείτε.

Γι ‘αυτόν τον λόγο η Fisher λέει ότι είναι περήφανη για το γεγονός ότι κατάφερε να συνεχίσει να θηλάζει την κόρη της επί 13 μήνες.

Τώρα που η ανάρτησή της έγινε viral – με περισσότερες από 7,1 χιλ. κοινοποιήσεις και like – έλαβε ένα μείγμα σχολίων και αντιδράσεων.

«Ουάου!!!» έγραψε μια μητέρα. «Αυτό είναι φοβερό! Τόσες πολλές γυναίκες θηλάζουν χωρίς να καταλαβαίνουν πραγματικά τι συμβαίνει! Μπράβο σας που το μοιραστήκατε!»

Άλλοι δεν εκτιμούσαν τόσο καλά την ανάρτηση της Fisher. Όπως και πολλοί αντιεμβολιαστές που κατέκριναν τη μητέρα για τον αρχικό εμβολιασμό.

Σε αυτούς τους σχολιαστές, η Fisher ενημέρωσε την ανάρτησή της για να τονίσει ότι οι φωτογραφίες της πραγματικά δείχνουν ότι τα εμβόλια κάνουν ακριβώς αυτό που θα έπρεπε – να εισάγουν μια εξασθενημένη εκδοχή της ασθένειας για να αναγκάσει τον οργανισμό να παράγει τα αντισώματα που χρειάζεται για να θεραπευτεί.

«Μην κάνετε κήρυγμα στην ανάρτησή μου να μην γίνονται εμβολιασμοί και ότι είναι δηλητηριώδεις», γράφει η Fisher, πριν προσθέσει, «ελπίζω ότι το παιδί σας να μην αρρωστήσει ποτέ με κάτι σοβαρό ή να μην το μεταδώσει σε ένα καημένο μωρό που περιμένει να κάνει τους εμβολιασμούς του επειδή είστε κατά των εμβολιασμών!»

Ωστόσο, δεν ήταν μόνο οι αντιεμβολιαστές που κατέκριναν την ανάρτηση.

Το ίδιο κατέκριναν και οι μαμάδες που δίνουν γάλα φόρμουλα, καθώς ένιωθαν ότι η Fisher ντροπιάζει ακούσια άλλες μητέρες που είτε επιλέγουν να μην θηλάσουν, είτε δεν μπορούν για διάφορους λόγους

«Σε καμία περίπτωση δεν καταδικάζω τη φόρμουλα», μοιράστηκε η Fisher. «Έδειξα απλώς τι μπορεί να κάνει το γυναικείο σώμα… και αυτός είναι ένας από τους λόγους που ακόμα θηλάζω στους 13 μήνες, καθώς συχνά αναρωτιέμαι γιατί το συνεχίζω ακόμα.»

Όποιος και αν είναι ο λόγος για την αλλαγή χρώματος, πρέπει να παραδεχτούμε ότι οι φωτογραφίες δείχνουν πόσο απίστευτα προσαρμόζεται και ανταποκρίνεται το μητρικό γάλα.

Πηγη cafemom.com