Τριών μηνών μωρό δίνει μάχη για τη ζωή του, μετά από μια σπάνια ασθένεια που έκανε το κεφάλι του να τριπλασιαστεί σε μέγεθος
Www.true.gr

Τριών μηνών μωρό δίνει μάχη για τη ζωή του, μετά από μια σπάνια ασθένεια που έκανε το κεφάλι του να τριπλασιαστεί σε μέγεθος

Ένα αγόρι τριών μηνών στην Ινδία, δίνει μάχη για τη ζωή του μετά από χειρουργική επέμβαση για να διορθώσει μια σπάνια κατάσταση, η οποία έχει κάνει το κεφάλι του να φτάσει σε ακραίο μέγεθος.

Ο Ankit Minj, αποκαλούμενος «εξωγήινος» από σκληρούς ξένους, πάσχει από μια σπάνια κατάσταση που ονομάζεται υδροκεφαλία – συσσώρευση υγρού στο κρανίο του που μπορεί να είναι θανατηφόρα.

Στην ακραία αυτή περίπτωση, το μεγάλο του κεφάλι ζυγίζει 2.5kg και έχει 68 εκατοστά περίμετρο λόγω της περίσσειας του υγρού.

Οι γιατροί μπόρεσαν να αφαιρέσουν μέρος του υγρού του και να σταματήσουν περαιτέρω βλάβες στον εγκέφαλό του.

Ωστόσο, οι «ανήμποροι» γονείς του, οι οποίοι ζουν στην περιοχή Latehar, στο Jharkhand της ανατολικής Ινδίας, φοβούνται ότι θα πεθάνει.Η μητέρα του Anjali, 25 ετών, και ο πατέρας Anil, 29 ετών, πήγαν σε αρκετούς γιατρούς για βοήθεια – αλλά δεν μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά τη χειρουργική επέμβαση που συστήθηκε.

Τελικά, οι χειρουργοί στο κυβερνητικό νοσοκομείο που τον πήγαν, πραγματοποίησαν το πρώτο μέρος της επέμβασης στις 24 Δεκεμβρίου.

Ο Δρ Anil Kumar, επικεφαλής της νευροχειρουργικής, στο RIMS, δήλωσε: «Έφτασε πολύ αργά γι’ αυτό το λόγο το κεφάλι του έχει μεγαλώσει τόσο πολύ σε μέγεθος.

Οι πιθανότητες να μειωθεί το κρανίο του στο κανονικό του μέγεθος δεν είναι πολλές, αλλά μπορούμε να σταματήσουμε οποιαδήποτε περαιτέρω ζημιά».Ο Ankit, που ζυγίζει 7 κιλά, βρίσκεται σήμερα στο νοσοκομείο και αναρρώνει με τους γονείς του δίπλα του.

Ο αστυνομικός Anil είπε: «Μας έχουν πει ότι το κρανίο του θα μειωθεί σιγά σιγά. Αλλά εξακολουθώ να φοβάμαι για τη ζωή του. Είναι τόσο μικρός, θα ήθελα να κάνω κάτι για να σώσω τη ζωή του».

«Έπαιρνα σίδηρο και πολλές βιταμίνες σε όλη την διάρκεια της εγκυμοσύνης μου και πίστευα ότι όλα θα πήγαιναν καλά. Έμειναν συγκλονισμένη όταν είδα το παιδί μου όταν γεννήθηκε», είπε η μητέρα του.

«Ο γιος μου δεν είναι εξωγήινος, είναι ένας διαφορετικός άνθρωπος όπως άλλοι. Δεν αξίζει να κοιτάζουν έτσι. Θέλω να θεραπευτεί το συντομότερο δυνατόν».

Credit: dailymail.co.uk

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr