Μικρή Ηρωίδα, 10 Ετών, Χάρισε τα Όργανά της και Έσωσε 5 Οικογένειες.
Www.true.gr

Μικρή Ηρωίδα, 10 Ετών, Χάρισε τα Όργανά της και Έσωσε 5 Οικογένειες.

Μια οικογένεια μιλάει για τις συγκινητικές τελευταίες στιγμές που περάσαν μαζί με την κόρη τους, πριν δωρηθούν τα όργανα της και σώσουν τις ζωές πέντε άλλων ατόμων.

Ο αιφνίδιος θάνατος από επιληπτική κρίση, της 10 ετών Ella Thatcher, σήμαινε πως η καρδιά, οι πνεύμονες, το ήπαρ, το πάγκρεας και τα δύο νεφρά της, ήταν εφικτό να σώσουν δύο παιδιά και τρεις ενήλικες. από παρόμοια μοίρα.

 

Η Ella υπέφερε από μια σοβαρή μορφή επιληψίας που ονομάζεται Σύνδρομο Dravet. Η οικογένεια πίστευε ότι την είχε σχεδόν ξεπεράσει, αφού οι επιληπτικές της κρίσεις, είχαν μειωθεί από 55 το μήνα σε μια κάθε έξι μήνες.

Έτσι πίστευαν μέχρι να υποστεί μια καταστροφική κρίση στο σπίτι τους, στο Hurstpierpoint, κοντά στο Μπράιτον.

Σταμάτησε η αναπνοή της και οι τραυματιοφορείς, έπρεπε να κάνουν ανάνηψη πριν την μεταφερθούν, στο ειδικευμένο νοσοκομείο Evelina London Children’s Hospital.


Η μητέρα της, Anna Thatcher, είπε: «Η Ella είχε πάει για σάρωση και όταν πήγα εκεί αργά τη νύχτα, οι γιατροί μου είπαν: Πάμε λίγο κάπου πιο ήσυχα.» Σκεφτήκαμε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.

«Μας είπαν ότι η Ella είχε πρήξιμο στον εγκέφαλο και στην ουσία ήταν« εγκεφαλικά νεκρή ».

«Ξέραμε ότι δεν ήταν καλά, αλλά αυτό δεν το περιμέναμε.»

Η οικογένεια είχε το δικαίωμα να κοιμηθεί στο δωμάτιο με την Ella εκείνη τη νύχτα. Την επόμενη μέρα η Anne και ο μπαμπάς Mike είπαν τα γεγονότα στα αδέλφια της, Oliver, 13, και Mia, 8. Κάθε ένας πέρασε λίγο χρόνο με την Ella και είπαν τα αποχαιρετιστήρια λόγια τους.
«Στη συνέχεια, έπρεπε να κηρυχθεί νεκρή από δύο γιατρούς. Αυτό ήταν και το δυσκολότερο μέρος», δήλωσε η Άννα.

«Ζητήσαμε να είμαστε στο δωμάτιο όταν θα έκλειναν το οξυγόνο για να ελέγξουν αν μπορεί να αναπνεύσει από μόνη της. Είχαμε κρατήσει το χέρι ελπίζοντας να δούμε κάποια αντίδραση, αλλά δεν υπήρχε τίποτα.

«Η δωρεά οργάνων ήταν το πρώτο πράγμα που σκεφτήκαμε, όταν καταλάβαμε πως δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα.

«Πριν την πάρουν μακριά, μπόρεσα να ξαπλώσω δίπλα της. Μια νοσοκόμα, συμφώνησε να κρατάει το χέρι της κόρης μας για όλη τη διάρκεια της επέμβασης. Όταν επέστρεψε ήταν σκεπασμένη με μια κουβέρτα μέχρι τους ώμους της.

«Δεν μπορούσες να δεις τις ουλές από τα σημεία που την έραψαν. Έμοιαζε σαν να κοιμάται. Της φέρθηκαν με τόσο σεβασμό.

ΠΗΓΗ: mirror.co.uk

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr