Μιχελάκης ΣΥΡΙΖΑ: Καταψηφίζει τη συμφωνία για Σκοπιανό – «Γλώσσα, ταυτότητα επικίνδυνα σημεία»

Υπόνοιες ότι θα καταψηφίσει τη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ για το Σκοπιανό άφησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης, εκφράζοντας επιφυλάξεις για το ζήτημα της μακεδονικής γλώσσας και ταυτότητας.

«Τα θέματα της γλώσσας και της ταυτότητας είναι πολύ σημαντικά και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να τα δει», ανέφερε στο κρητικό ραδιόφωνο 9.84 ο κ. Μιχελογιαννάκης, που γίνεται επί της ουσίας ο πρώτος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που υποστηρίζει ότι η συμφωνία περιέχει διατάξεις που δεν καταργούν τον αλυτρωτισμό.

Λέγοντας ότι ο ίδιος θα δώσει μάχη μέχρι τέλους για να υπάρξει διαφορετική διατύπωση, ο κ. Μιχελογιαννάκης άφησε να εννοηθεί ότι εάν δεν υπάρξουν αλλαγές δεν θα στηρίξει τη συμφωνία.

Επίσης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι «η συμφωνία θα πρέπει να κυρωθεί από την ελληνική με αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών, ώστε όλα τα κόμματα να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Πάντως, χαρακτήρισε «προκλητική την πρόταση μομφής της ΝΔ», καθώς όπως είπε, «είναι το κόμμα που δημιούργησε αυτήν την κατάσταση».

ΠΗΓΗ thecaller