Μια εικόνα, χίλιες λέξεις: Η φωτό που δείχνει το τρομακτικό χτύπημα της Όμικρον και φέρνει δύσκολο χειμώνα στην Ελλάδα
Www.true.gr

Μια εικόνα, χίλιες λέξεις: Η φωτό που δείχνει το τρομακτικό χτύπημα της Όμικρον και φέρνει δύσκολο χειμώνα στην Ελλάδα

Δυσοίωνες είναι οι εκτιμήσεις πολλών επιστημόνων για τον φετινό χειμώνα, λόγω της μετάλλαξης Όμικρον.

Οι επιστήμονες προσπαθούν με μαθηματικά μοντέλα να εκτιμήσουν το εύρος της διασποράς της όμικρον με την οποία θα έρθουμε αντιμέτωποι το επόμενο διάστημα και οι προβλέψεις είναι δυσοίωνες.
«H παραλλαγή “Δέλτα” χρειάστηκε 6 εβδομάδες για να εκτοπίσει την “Άλφα”. Η “Όμικρον” φαίνεται πως χρειάζεται το μισό για να εκτοπίσει τη “Δέλτα”. Ό,τι είναι να μας συμβεί, θα μας συμβεί πάρα πολύ γρήγορα. Ακόμη και λιγότερο επικίνδυνη να είναι, η αυξημένη μεταδοτικότητα δύναται να δημιουργήσει πολύ περισσότερες νοσηλείες και θανάτους, σε μικρό χρονικό διάστημα», επισημαίνει ο Επίκουρος Καθηγητής Δημόσιας Υγείας Θεόδωρος Λύτρας.
«Οι δυνατότητες μας πλέον είναι συγκεκριμένες – μικρές, σε σχέση με τις τεράστιες ανάγκες που δημιουργεί η πανδημία. Μην εκπλαγείτε αν δείτε διασωληνωμένους και στους διαδρόμους των νοσοκομείων, ακόμη και σε δωμάτια των κλινικών..», προσθέτει ο Διευθυντής ΜΕΘ Νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος

Η πίεση θα είναι τέτοια, που ακόμα και οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ προειδοποιούν πως δεν θα μπορούν να διακομίζουν ασθενείς.

Πηγή : instanews.gr

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr