Γροθιά στο στομάχι είναι η εκπληκτική ταινία μικρού της γνωστής αγαπημένης μας σοκολάτας Lacta που στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα αφυπνίζοντάς μας προκειμένου να μη μένουμε απαθείς απέναντι στις γυναικοκτονίες και τη βία κατά των γυναικών που έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις.

Της: Έπη Τρίμη

Η ανταπόκριση του κόσμου στην ταινία μικρού μήκους με τίτλο «Μην με αφήσεις ποτέ» που δημιούργησε η Lacta σε συνδυασμό με την οργάνωση «Διοτίμα» και αφορά στην έμφυλη βία και τις γυναικοκτονίες ήταν το λιγότερο αποκαλυπτική και άκρως συγκινητική.

Η τετράλεπτη ταινία κυκλοφόρησε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών και περιγράφει μια κακοποιητική σχέση, με σκοπό να ενημερώσει, να ευαισθητοποιήσει και να προλάβει τυχόν εγκλήματα εις βάρος των γυναικών, θέλοντας να περάσει ένα κοινωνικό μήνυμα.

Στη μικρού μήκους ταινία, μια φαινομενικά ιδανική σχέση μεταξύ ενός ζευγαριού εξελίσσεται σε εφιάλτη όταν ο σύντροφος της κοπέλας αρχίσει να γίνεται κτητικός, λέγοντάς της «θέλω να είσαι μόνο δική μου».
Στη συνέχεια, αρχίζουν οι πρώτες εκρήξεις βίας με τον άνδρα να μην αφήνει τη γυναίκα να βγει έξω και να χειροδικεί εις βάρος της. Τελικά, όταν εκείνη του ζητάει να χωρίσουν, αυτό τη χτυπά και την πετά από ένα γκρεμό.

Η ταινία καταλήγει με το μήνυμα: «τι θα κάνεις εσύ που ακόμα μπορείς». «Η πραγματική αγάπη είναι δικαίωμά σου και εμείς είμαστε δίπλα σου για να το υπερασπιστούμε» σημειώνεται στην περιγραφή του βίντεο.

Οι χρήστες του διαδικτύου αντάμειψαν αυτό το εγχείρημα, εκτοξεύοντας το βίντεο στην πρώτη θέση των τάσεων του ελληνικού YouTube με 928.067 views ( μετρήσεις έως τις 25/1).

Στα εκατοντάδες σχόλια κάτω από το βίντεο, οι χρήστες και οι χρήστριες αναφέρουν τη σημασία της αναγνώρισης των σημαδιών της ψυχολογικής και της σωματικής βίας σε μια σχέση, ενώ δίνουν τα εύσημα στη Lacta.

«Είναι συγκλονιστικό πως μια εταιρία που χρόνια τώρα μας δείχνει τι πάει να πει έρωτας, να μας μιλά τώρα για το τι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΡΩΤΑΣ! Συγχαρητήρια στην ομάδα! Ωραίες ερμηνείες, σημαντικό το μήνυμα που περνάει και ωραία σκηνοθεσία!» έγραψε μια χρήστρια σε σχόλιο που «καρφιτσώθηκε» στην κορυφή από τη Lacta.

«Η αγάπη ΔΕΝ πονάει, ΔΕΝ καταπιέζει, ΔΕΝ τρομοκρατεί» γράφει μια γυναίκα, ενώ ένας από τους άνδρες που έχουν σχολιάσει το βίντεο σημειώνει: «Μακράν ό,τι καλύτερο έχει βγει τα τελευταία χρόνια».