Μεταφέρθηκε Στην εντατική το αγοράκι που βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του : Αγωνία και Δύσκολες ώρες

Στην εντατική του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης μεταφέρθηκε αγοράκι ηλικίας 2,5 ετών, που νωρίτερα σήμερα έχασε τις αισθήσεις του στην περιοχή του Ντεπό, υπό συνθήκες που διερευνώνται.
Τη μεταφορά του παιδιού στο Ιπποκράτειο, από το ΑΧΕΠΑ όπου αρχικά διεκομίσθη, επιβεβαίωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διοικήτρια του πρώτου νοσοκομείου, Βασιλική Παπαχριστοδούλου, σύμφωνα με την οποία επίσημη ανακοίνωση για την κατάσταση της υγείας του αγοριού θα γίνει αύριο.

Νωρίτερα σήμερα, η Αμεση Δράση ενημερώθηκε από το ΕΚΑΒ ότι αγοράκι 2,5 ετών έχασε τις αισθήσεις του σε διαμέρισμα στην περιοχή του Ντεπό. Σύμφωνα με πληροφορίες η γιαγιά του παιδιού κάλεσε το ΕΚΑΒ, το οποίο έφτασε στο σημείο και το πλήρωμα προέβη σε Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) για την ανάταξη του αγοριού.

Έπαιζε με το σκοινί από την κουρτίνα
Σύμφωνα με το thesstoday όλα συνέβησαν όταν το 2,5 χρονών παιδάκι την ώρα που έπαιζε ξέφυγε από την προσοχή της μητέρας και της προγιαγιάς του. Έπαιζε με ένα σκοινί κουρτίνας και το κακό δεν άργησε να γίνει.


Ο μικρός τύλιξε το σκοινί γύρω από το λαιμό του και κινδύνεψε να πνιγεί. Έχασε τις αισθήσεις του και έπεσε στο έδαφος.

Στη συνέχεια το παιδί μεταφέρθηκε στο ΑΧΕΠΑ, όπου έγινε αξονική τομογραφία και αφότου διαπιστώθηκε ότι είναι αιμοδυναμικά σταθερό, αποφασίστηκε η μεταφορά του στη Μονάδα Εντατικής Παίδων του «Ιπποκρατείου», τη μοναδική στην πόλη της Θεσσαλονίκης.


Για το συμβάν κλήθηκαν να καταθέσουν μητέρα και γιαγιά στο Αστυνομικό Τμήμα Καλαμαριάς.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πηγή : newsit.gr