Άρρωστος Ιερέας, Bίασε 8χρονη μέχρι να ξεράσει και μετά την έβαλε να καθαρίσει το χαμό.

Ένας πρώην ιερέας, βίασε ένα 8χρονο κορίτσι μέχρι το σημείο που ξέρασε. Στη συνέχεια την ανάγκασε να καθαρίσει το χάος.

Ο Sabine Griego, 81 ετών, συνελήφθη την Τρίτη στο σπίτι του στο Νέο Μεξικό, για την συγκεκριμένη επίθεση, καθώς και για άλλες απόπειρες βιασμού απέναντι στο ίδιο κορίτσι.

Ο Griego, έχει κατηγορηθεί για διείσδυση σε ανήλικο παιδί και εξαναγκασμό, που είχε ως αποτέλεσμα τη σωματική και ψυχική βλάβη.

Οι κατηγορίες αυτές δεν είναι οι μόνες εναντίον του Griego, αφού κατηγορείται επίσης για τη σεξουαλική επίθεση σε περισσότερα από 30 , ενώ ήταν μέλος της Αρχιεπισκοπής του Santa Fe.

Μεταξύ του 1993 και 1995, ο Griego συμμετείχε σε οκτώ κλειστές υποθέσεις. Τέθηκε σε διαθεσιμότητα από την εκκλησία το 1993, αλλά το 2005 καθαιρέθηκε επίσημα από τα καθήκοντα του.

Ο Griego βρίσκεται υπό κράτηση στο San Miguel County Detention Center του Λας Βέγκας.

Οι αρχές ισχυρίζονται, ότι η Αρχιεπισκοπή γνώριζε για το βιασμό που υπέστη η κοπέλα «Jane Doe A» (το Jane Doe A σημαίνει ότι τα στοιχεία της αποκρύπτονται για λόγους προστασίας) για πάνω από 15 χρόνια.

Υπάρχει επιστολή του 2004, η οποία χαρακτηρίστηκε ως «εμπιστευτική» και υπογράφηκε από τον τότε Αρχιεπίσκοπο Michael J. Sheehan.

Η επιστολή παρέχει «άμεσες αποδείξεις» που επαληθεύουν πως έγινε ο βιασμός και πως η Αρχιεπισκοπή την ανακάλυψε, αφού διεξήγαγε τη δική της έρευνα.

Το 2017, η Αρχιεπισκοπή δημοσίευσε μια λίστα 78 ιερέων, που έχουν κατηγορηθεί για σεξουαλική κακοποίηση εναντίον παιδιών.

Ο Griego ξεκίνησε την καριέρα του ως ιερέας, στην καθολική εκκλησία Cristo Rey στο Σάντα Φε το 1964.

Στη συνέχεια υπηρέτησε στο Albuquerque, στο Ruidoso και στο Λας Βέγκας.

ΠΗΓΗ: dailymail.co.uk