Μετά το Σκοπιανό, ετοιμάζουν σχετική τροπολογία για το τέμενος στην Αθήνα

Δυο τροπολογίες που κατατέθηκαν την Πέμπτη στο υπό συζήτηση και ψήφιση νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας ρυθμίζουν εκκρεμή ζητήματα για τον μόνιμο διορισμό εκπαιδευτικών που έχουν δικαιωθεί καθώς και άλλα που αφορούν των «εξορθολογισμό των γραφείων μουφτειών στη Θράκη».

Όπως είχε προαναγγείλει ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, κατέθεσε τροπολογία με την οποία προχωρά στον μόνιμο διορισμό όλων των εκπαιδευτικών που πέτυχαν στον διαγωνισμό ΑΣΕΠ του 2008 και έχουν δικαιωθεί στα δικαστήρια.

Σύμφωνα με το ethnos, μία δεύτερη τροπολογία που επίσης ψηφίζεται στο σημερινό νομοσχέδιο ρυθμίζει ζητήματα των γραφείων των μουφτειών στη Θράκη αλλά και τους πόρους του Ισλαμικού Τεμένους στην Αθήνα.

Μάλιστα ο ίδιος ο Υπουργός Παιδείας σε δηλώσεις του σήμερα επιβεβαίωσε πως τα εγκαίνια του ισλαμικού τεμένους στον Βοτανικό πρόκειται να λάβουν χώρα εντός του προσεχούς Μαρτίου.

Πρόκειται για το πρώτο ισλαμικό τέμενος που τίθεται σε λειτουργία στην ελληνική πρωτεύουσα, η κατασκευή του οποίου καθυστέρησε για αρκετά χρόνια, αλλά γίνεται πραγματικότητα από την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Πλέον είναι θέμα βδομάδων μέχρι η Αθήνα να πάψει να βρίσκεται στον κατάλογο των ελάχιστων ευρωπαϊκών πρωτευουσών που δεν φιλοξενούν εν λειτουργία ισλαμικά τεμένη:

iellada