Μετά από αλλεπάλληλες πρωτιές στόχευσε στις Πανελλαδικές με 19.540 μόρια ο Στ. Ηλιάκης του Λυκείου Αλμυρού

Μετά την πρώτη πρώτη θέση στον πανελλήνιο διαγωνισμό Χημείας όταν ακόμα ήταν μαθητής της Α’ Τάξης του Γενικού Λυκείου Αλμυρού ο Στάθης Ηλιάκης στόχευσε ψηλότερα και πέτυχε στις πανελλήνιες 19540 μόρια. Έγραψε 20 μαθηματικά και φυσική, 19,8 χημεία και έκθεση 17,9 Ήταν μια ακόμη μεγάλη επιτυχία για τον μαθητή, ο οποίος και στο παρελθόν έχει διακριθεί σε πανελλήνιους διαγωνισμούς.

Η αγάπη του για τα μαθηματικά, τη φυσική, τη χημεία είναι μεγάλη. Και κάθε χρόνο το αποδεικνύει στην πράξη μέσα από τις διακρίσεις του σε πανελλήνιους διαγωνισμούς. Εκτός, όμως, από την αγάπη υπάρχει και η ικανότητα, η γνώση, το πνευματικό υπόβαθρο.
Ο Στάθης έχει μεγάλη έφεση στις φυσικές επιστήμες και τα μαθηματικά και θέλει να σπουδάσει ένα παρεμφερές αντικείμενο. Ηταν μαθητής με μεγάλες επιτυχίες στον διαγωνισμό στον «Αρχιμήδη», της Μαθηματικής Εταιρείας.
Γενικά μου αρέσει πολύ η Χημεία, όπως βέβαια η Φυσική και τα Μαθηματικά. Θα έλεγα πως Χημεία είναι ό,τι υπάρχει, κινείται γύρω μας. Έχει μεγάλο ενδιαφέρον ως επιστήμη» τόνισε ο Στάθης Ηλιάκης.

πηγή: e-thessalia.gr