Μετά από 40 χρόνια Απλυσιάς, αφήνει Κάτω τα Μαλλιά του και το Θέαμα Είναι Επιεικώς Αποκρουστικό

Ένας άντρας από την Ινδία που δεν έχει κόψει ή λούσει τα μαλλιά του εδώ και 40 χρόνια, τώρα επιδεικνύει τα μακριά μαλλιά του μήκους 2 μέτρων – και τα αποκαλεί «ευλογία από τον Θεό».

Ο 63χρονος Σακάλ Ντεβ Τουντντού, από την περιοχή Munger του ανατολικού κράτους του Μπιχάρ, τυλίγει τις ράστες του σαν τουρμπάνι.

Λέει ότι ένα βράδυ, πριν από περίπου 40 χρόνια, τα μαλλιά του αυθόρμητα πλέχτηκαν σε ράστα, το οποίο θεώρησε ως θεία ευλογία.

Λέει επίσης ότι ο Θεός τον επισκέφθηκε σε ένα όνειρο και του είπε να μην κόψει τα μαλλιά του – μια εντολή που έχει υπακούσει από τότε.

Έκοψε επίσης το αλκοόλ και το κάπνισμα χάρη στην αφοσίωση στη θεότητα του. Οι Sadhus, Άγιοι Ινδουιστές, ζουν επίσης χωρίς να περιποιούνται τα μαλλιά τους και έχουν ράστες.

Αλλά σε αντίθεση με τους sadhus, τα μαλλιά του Σακάλ Ντεβ είναι έχουν γίνει ένα τεράστιο κουβάει, το οποίο τυλίγει με ένα λευκό πανί όταν βγαίνει για να τα κρατήσει καθαρά.

Αν δεν το τύλιγε τα μαλλιά του πάνω στο κεφάλι του, θα τα έσερνε στο έδαφος πίσω του.

Στην πραγματικότητα, οι γείτονές του τον ονόμασαν «Mahatma Ji» ως σημάδι σεβασμού για την ιερή εμφάνισή του και την ταπεινή του συμπεριφορά.

Είναι γνωστός ως παραδοσιακός θεραπευτής και προετοιμάζει σπιτικές αγωγές για άτεκνα ζευγάρια.

Οι άνθρωποι έρχονται από μακριά για να συναντηθούν με τον Sakal Dev και να βγουν μαζί του φωτογραφία, και εκείνος τους υποδέχεται όλους με καλό χιούμορ.

Ο Sakal Dev έχει εργαστεί ως δασοκόμος για 31 χρόνια και ζει με τη σύζυγό του Ρουπίγια Ντέβι, τους τρεις γιους, τις τρεις κόρες και τα επτά εγγόνια του.

Λέει ότι η σύζυγός του δεν έχει κανένα πρόβλημα με την απείθαρχη χαίτη του.

Το παγκόσμιο ρεκόρ για τις μακρύτερες ράστες του κόσμου έχει μια γυναίκα από την Κένυα, η Asha Mandela, της οποίας τα μαλλιά είχαν φτάσει τα 34 μέτρα το 2018 όταν ήταν 55 ετών.

Ο βασιλιάς των Βίκινγκ, ο Harald I, τον ένατο αιώνα ορκίστηκε να μην κόψει ή να χτενίσει τα μαλλιά του μέχρι να κατακτηθεί όλη η Νορβηγία και πήρε το παρατσούκλι «ο Μαλλιαρός Harald».

Ο Harald, ο γιος του Halfdan the Black και ο πατέρας του Erik Bloodaxe, τελικά κέρδισε ολόκληρο το βασίλειο και έγινε γνωστός ως «Harald με τα ωραία μαλλιά».