Μαίρη Συνατσάκη: Δείχνει το »αληθινό δέρμα» της με τη ροδόχρους ακμή και απαντά στα ειρωνικά σχόλια

Η Μαίρη Συνατσάκη, έστειλε ακόμα ένα μήνυμα περί αυτοεκτίμησης μέσα από τον λογαριασμό της στο Instagram.

Συγκεκριμένα, δημοσίευσε μια φωτογραφία με το πρόσωπό της όπως πραγματικά είναι, χωρίς φίλτρα και χωρίς ρετούς.

Σύντομα, κάποιοι followers της έσπευσαν να σχολιάσουν τα μικρά σπυράκια που έχει στο πρόσωπό της.

Η Συνατσάκη, δεν άργησε να απαντήσει στα αρνητικά σχόλια λέγοντας:

«Σας έκανε τόση εντύπωση το »αληθινό δέρμα», όπως το χαρακτηρίσατε σε αυτήν την φωτογραφία, που θα την αφήσω εδώ σαν ποστ για να μην χαθεί στο 24ωρο του στόρι. (Έχασε και στον διαγωνισμό για τη φωτογραφία προφίλ που της αξίζει κάτι περισσότερο).

Ωστόσο! Ναι, αληθινό δέρμα. Ακόμη με κάποια ροδόχρους. Δεν έχω κάνει τίποτα ιδιαίτερο γι’ αυτήν, αλλά είναι ήπια, οπότε την αφήνω στην ησυχία της.

Κι αφήνω και ένα σχόλιο από τα άλλα, τα πιο ιδιαίτερα. Καμιά φορά μπορεί κάποιος να σας πει κάτι που να εννοεί κάτι άλλο και ξέρετε τώρα. Παρεξηγήσεις… Να φλεξάρουμε ό,τι έχουμε όσο πιο κοντά στην αλήθεια αντέχουμε, μέχρι να αντέχουμε περισσότερο. Είναι μια διαδρομή προσωπική για τον καθένα και τη σέβομαι.

Καλή εβδομάδα να ’χουμε. Σας φιλώ στις μούρες σας, όπως κι αν είναι αυτές!».

Δείτε τις φωτογραφίες που δημοσίευσε η Μαίρη Συνατσάκη:

Aκόμα, δημοσίευσε τη συζήτησή της με follower που την ρώτησε γιατί έχει τόσα πολλά σπυράκια.

Τι είναι η ροδόχρους νόσος ή ροδόχρους ακμή

Η ροδόχρους νόσος είναι μια χρόνια φλεγμονώδης πάθηση του δέρματος. Εντοπίζεται κυρίως στο πρόσωπο, στις παρειές, το μέτωπο, τη μύτη και τον πώγωνα και χαρακτηρίζεται από επαναλαμβανόμενα επεισόδια εξάρσεων και υφέσεων. Κάποια από τα κύρια χαρακτηριστικά της είναι η συχνή έξαψη (παροδικό ερύθημα), το μόνιμο και επίμονο ερύθημα, οι φλεγμονώδεις αλλοιώσεις (βλατίδες και φλύκταινες) και οι τηλαγγειεκτασίες (ευρυαγγείες).

Η ροδόχρους νόσος μπορεί να εμφανιστεί σε οποιοδήποτε ηλικιακό φάσμα, είναι όμως συχνότερη ανάμεσα στα 30 και 50 έτη. Είναι επίσης συχνότερη στις γυναίκες από τους άντρες.1

Η διάγνωση της νόσου είναι δύσκολη, καθώς δε μπορούμε με ακρίβεια να ξέρουμε πότε πρωτοεμφανίζονται τα συμπτώματα, ούτε να διαφοροποιήσουμε τη συμπτωματολογία της από άλλες δερματικές παθήσεις. Μελέτη στη Μεγάλη Βρετανία αναφέρει πως η επίπτωση της νόσου αφορά σε 4.000-5.000 νέα περιστατικά το χρόνο2. Γενικότερα, η επίπτωση της νόσου είναι συνηθέστερη στην Καυκάσια φυλή και στους ανοιχτόχρωμους ανθρώπους. Αυτό αποδεικνύουν τα υψηλά ποσοστά της νόσου που καταγράφονται σε συγκεκριμένες χώρες, όπως η Εσθονία ή η Ιρδανδία.

πηγη: thetoc.gr