Μένιος Φουρθιώτης: Οι πρώτες δηλώσεις μέσα από τη φυλακή: «Δεν μπορώ να φάω, έχω μείνει 40 κιλά»

Μετά τις τελευταίες πληροφορίες που ανέφεραν τον εγκλεισμό του Μένιου Φουρθιώτη στο Δρομοκαΐτειο, ο παρουσιαστής επέλεξε να μιλήσει για πρώτη φορά ανοιχτά μέσα από την εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη, Αλήθειες με την Ζήνα, ώστε να ξεκαθαρίσει κάποιες καταστάσεις.

Την Τετάρτη το μεσημέρι, λοιπόν, αναφέρθηκε στα προσωπικά του δεδομένα που βγήκαν στην δημοσιότητα ενώ επιτέθηκε ευθέως στον Πρόεδρο της ΠΟΕΔΕΗΝ, κ.Γιαννάκο.

Οι δηλώσεις του Μένιου Φουρθιώτη

«Επέλεξα τόσο καιρό τόσο εγώ όσο και οι δικηγόροι να μην δημοσιοποιήσουν τα θέματα της δικογραφίας. Η δικαιοσύνη αποφάσισε αυτό που έπρεπε. Τη σέβομαι της έχω απόλυτη εμπιστοσύνη και θα κάνει τη δουλειά της. Κανείς δεν έχει γνώση της πραγματικότητας», ανέφερε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» ο κ. Φουρθιώτης τονίζοντας πως για την νοσηλεία του στο Δρομοκαΐτειο, όσο και για τι δηλώσεις του κ. Γιαννάκου έχουν λάβει γνώση το υπουργείο Υγείας και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου καθώς τα προσωπικά δεδομένα πρέπει να παραμένουν απόρρητα.

«Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, ο κ. Γιαννάκος δεν είναι ο γιατρός που με εξέτασε. Δεύτερον το θέμα υγείας των κιλών υπάρχει από το 2008, η κατάσταση έπρεπε να αντιμετωπιστεί προκειμένου να λάβω την ειδική αγωγή σε αυτές τις περιπτώσεις. Δεν ζήτησα να νοσηλευτώ. Υπάρχει το έγγραφο από το Δρομοκαΐτειο που μου συνέστησε να νοσηλευτώ. Με πήγαν στο Δρομοκαΐτειο γιατί εδώ δεν αποφασίζουμε εμείς. Δεν έχω το δικαίωμα να πάω ιδιωτικό νοσοκομείο ή νοσοκομείο της επιλογής μου. Ακολουθήθηκε η διαδικασία όπως προβλέπεται κι έτσι πήγα στο νοσοκομείο που εφημέρευε», ανέφερε ο παρουσιαστής.

Ο Μένιος Φουρθιώτης τόνισε πως το Δρομοκαΐτειο λέει πως όχι μόνο δεν ζήτησα να μείνω εκεί, αλλά ζήτησα την αγωγή, η οποία είναι πολύ συγκεκριμένη.

«Υπάρχει μία μητέρα τώρα που ακούει. Εγώ πήγα στο νοσοκομείο για να πάρω την αγωγή και να εξετάσουν πως είναι η υγεία μου καθώς είμαι περίπου ένα μήνα στις φυλακές. Οι γιατροί μου συνέστησαν να ακολουθήσω την ειδική αγωγή, να παρακολουθούμε συχνά από τους γιατρούς», ανέφερε ο ίδιος προσθέτοντας πως έχασε 12 κιλά στη φυλακή και πως έχει φτάσει στα 40 κιλά.

Σχετικά με την καταγγελία ότι δεν του έδωσαν καν νερό στο Δρομοκαϊτειο, ο Φουρθιώτης τόνισε πως «Ζήτησα ένα νερό. Δεν μου το προσέφεραν στο Δρομοκαΐτειο, επίσης δεν μ ζήτησαν να νοσηλευτώ. Αντιθέτως οι αστυνομικοί προσφέρθηκαν να μ δώσουν το δικό τους νερό. Ο κ. Γιαννάκος έχει παραβιάσει το θέμα του ιατρικού απορρήτου, ο οποίος ψεύδεται και δεν έχει δικαίωμα να έχει πρόσβαση στον ιατρικό μου φάκελο».

Δεν έχω ειδική μεταχείριση στις φυλακές
Ο παρουσιαστής πρόσθεσε πως στις φυλακές δεν δέχεται καμία ειδική μεταχείριση, καθώς η κυρία Νικολάου και ο κύριος Οικονόμου έχουν κάνει μία εξαιρετική δουλειά και προσπάθεια στο σωφρονιστικό ίδρυμα και προσπαθούν καθημερινά ώστε οι συνθήκες των κρατουμένων να είναι αξιοπρεπέστατες.

«Οι άνθρωποι είναι από πάνω όλοι μέρα. Έχουν να διαχειριστούν μία πολύ μεγάλη και δύσκολη φυλακή», πρόσθεσε.

Τέλος ο κ. Φουρθιώτης ανέφερε πως πλέον δεν μπορεί να φάει και δεν ακολουθεί την ειδική διατροφή από προσωπική επιλογή. Επίσης απόρησε για το πώς βρέθηκε ο ιατρικός τους φάκελο στα χέρια της ΠΟΕΔΗΝ, ενώ χαρακτήρισε τον κ.Γ ιαννάκο ως έναν επικίνδυνο άνθρωπο που πρέπει να απομακρυνθεί από το πόστο του.