Μεγάλη ένταση με τον Ηλία Ψινάκη σε τηλεοπτική εκπομπή – «Να δείχνουμε λίγη σοβαρότητα»! (βίντεο)

«Θα μου επιτρέψετε να κάνω τη δουλειά μου. Να σεβαστείτε και τον χρόνο μου αυτή τη στιγμή και τη σοβαρότητα της κατάστασης».

Η τηλεφωνική επικοινωνία του Ηλία Ψινάκη με την έκτακτη ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1 κινήθηκε σταδιακά σε υψηλούς τόνους και κατέληξε σε κλείσιμο της γραμμής. Ο δήμαρχος Μαραθώνα, ο οποίος δεν είχε κάνει κάποιες δηλώσεις στις κάμερες μέχρι χθες το βράδυ, εξήγησε σήμερα: Όταν υπάρχουν νεκροί πρέπει να υπάρχει ένας σεβασμός. Ή κάθεσαι και δουλεύεις ή κάθεσαι και κάνεις δηλώσεις παντού. Να βγω να πω τι; Θέλει λίγο σεβασμό».

«Αυτό το πράγμα έγινε πολύ γρήγορα, το δικό μου σπίτι κάηκε σε δευτερόλεπτα. Είναι 8 μποφόρ με πεύκα. Είναι σαν να βάζεις το σεσουάρ στο τζάκι. Εκεί κοιτάς μην καείς, δεν είναι να κάνεις εκκένωση. Βεβαίως και ήμουν εδώ. Εντολή εκκένωσης σε μια τέτοια κρίσιμη κατάσταση δίνει μόνο η πυροσβεστική υπηρεσία, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στο οποίο υπάγεται και η πυροσβεστική. Όλη την οργάνωση την έχει η πυροσβεστική. Όταν θρηνούμε θύματα σας παρακαλώ να μην το κάνουμε αυτό, να δείχνουμε λίγη σοβαρότητα», ανέφερε ο Ηλίας Ψινάκης.

Μετά από μία ερώτηση που έκανε η Στεφανία Μουρελάτου, όμως, ο διάλογος πήρε άλλη τροπή. «Μου επιτρέπεται μια ερώτηση, η οποία μπορεί να είναι και λαϊκιστική; Είστε σε μια περιοχή που πιάνει κάθε χρόνο φωτιά, δεν είναι πρωτόγνωρο φαινόμενο. Υπάρχει ένα σχέδιο που το έχετε μελετήσει και ξέρετε ότι όταν ξεσπάσει η φωτιά θα κινητοποιηθούν ένα, δύο, τρία;», ρώτησε η δημοσιογράφος και ο δήμαρχος απάντησε ενοχλημένος: «Είναι πολύπλοκο, δεν είναι ένα, είναι πολλά. Θα μου επιτρέψετε να κάνω τη δουλειά μου. Να σεβαστείτε και τον χρόνο μου αυτή τη στιγμή και τη σοβαρότητα της κατάστασης».

Οι τόνοι ανέβηκαν περαιτέρω και η κλήση τερματίστηκε με συνοπτικές διαδικασίες. Δείτε το βίντεο:

Πηγή: pentapostagma.gr