Η μεγάλη Ελληνική Σημαία του δολοφονημένου ήρωα Κ. Κατσίφα στο Συλλαλητήριο της Κυριακής

Δεν θα μπορούσε να λείπει η μεγάλη ελληνική Σημαία του Κωνσταντίνου Κατσίφα, από το συλλαλητήριο της Κυριακής στην Αθήνα, εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών και η παρουσία της θα γίνει αισθητή.

Έπειτα από την δολοφονία του Έλληνα ήρωα από τους Αλβανούς αστυνομικούς της Renea τα Τίρανα έψαξαν παντού για την Σημαία όμως δεν την βρήκαν πουθενά.

Ο λόγος για τη σημαία που είχε ράψει ο ίδιος ο 35χρονος ομογενής, πριν από ένα χρόνο περίπου, την οποία στη συνέχεια μετέφερε από τους Βουλιαράτες της Βορείου Ηπείρου, μαζί με φίλους συμπατριώτες του στα συλλαλητήρια της Θεσσαλονίκης και των Αθηνών τον περασμένο Ιανουάριο και Φεβρουάριο αντίστοιχα.

Για το ράψιμο της σημαίας, ο αδικοχαμένος ομογενής είχε διαθέσει ένα ολόκληρο μηνιάτικο μισθό του, με βάση τα συγγενικά του πρόσωπα.
Τον προγούμενο Νοέμβρη, στη διάρκεια της νεκρώσιμης ακολουθίας του Κατσίφα στην ιδιαίτερη πατρίδα του, η μεγάλη σημαία είχε κάνει και πάλι την εμφάνισή της προκαλώντας εκνευρισμό στις αλβανικές Αρχές που επιδόθηκαν σε «κυνήγι» μαγισσών, ούτως ώστε να την βρουν και να την κατασχέσουν, ως τεκμήριο… ελληνικού αλυτρωτισμού, χωρίς όμως να το καταφέρουν.
Μαζική αναμένεται να είναι και η συμμετοχή Βορειοηπειρωτών στο συλλαλητήριο της Κυριακής, όπου με βάση τους διοργανωτές θα υπάρχει και ειδική μνεία στον αείμνηστο Κατσίφα και την ιδιαίτερη αγάπη του για την Μακεδονία.

Με βάση την σχετική ανακοίνωση Βορειοηπειρωτικών Σωματείων η τεράστια γαλανόλευκη θα βρίσκεται αναρτημένη στο ίδιο σημείο με πέρυσι, Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη, από τις 12:30 το μεσημέρι της Κυριακής. «Η μεγάλη σημαία του Κωνσταντίνου Κατσίφα θα είναι εκεί για να δηλώσει το παρών του! Δεν θα μπορούσε άλλωστε να λείπει απ’ το μεγαλειώδες συλλαλητήριο, όπως δεν έλειπε και στα προηγούμενα» αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Τον προηγούμενο Φλεβάρη, στο συλλαλητήριο της Αθήνας για τη Μακεδονία, τα τηλεοπτικά δίκτυα είχαν μεταδώσει ζωντανά πλάνα από τη μεταφορά της σημαίας στην πλατεία Συντάγματος, την ώρα που ο Κωνσταντίνος Κατσίφας, φορώντας μπλουζάκι με την επιγραφή «Μακεδονία μία και Ελληνική», μετέφερε με έναν συμπατριώτη του τη σημαία στο κέντρο της Αθήνας.

ΠΗΓΗ: www.diaforetiko.gr