Μεγάλα μυστικά των εμπόρων Ρούχων που δεν θέλουν να γνωρίζουμε και 10 τρόποι για να αναγνωρίστε εύκολα τα ποιοτικά ρούχα
Www.true.gr

Μεγάλα μυστικά των εμπόρων Ρούχων που δεν θέλουν να γνωρίζουμε και 10 τρόποι για να αναγνωρίστε εύκολα τα ποιοτικά ρούχα

Σε όλους μας συνέβη. Βρήκαμε ένα υπέροχο τζιν στο κατάστημα και το αγοράσαμε αμέσως. Ωστόσο, σύντομα αποδεικνύεται ότι η ραφή του είναι ελαφρώς φθαρμένη ή το φερμουάρ δεν κλείνει σωστά. Πόσο απογοητευτικό …

Διαβάστε τις ακόλουθες συμβουλές που θα σας σώσουν από μελλοντικές απογοητευτικές επιλογές ρούχων.

1. Πάχος ραφής

Πρέπει να ρίξετε μια πιο προσεκτική ματιά στη ραφή. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να καθοριστεί πόσο καλά έχει γίνει η ραφή. Είναι καλό σημάδι όταν η ραφή είναι παχιά και έχει ραφτεί ομοιόμορφα.

2. Φαρδύ στρίφωμα

Τα παντελόνια και οι φούστες θα πρέπει να έχουν ένα στρίφωμα που έχει πλάτος έως 1,5 εκατοστά. Το στρίφωμα στις μπλούζες και τα πουκάμισα μπορεί να είναι μικρότερο από 1 εκατοστό.

Εάν δεν συμβαίνει αυτό, πιθανότατα έχετε πάρει τα χέρια σας σε ένα ρούχο χαμηλής ποιότητας.

3. Το ίδιο χρώμα

Εάν υπάρχουν φερμουάρ, κλωστές και κουμπιά που δεν έχουν το ίδιο χρώμα, αυτό θα μπορούσε να είναι ένδειξη φτηνής κατασκευής. Το ίδιο ισχύει και για τα ξεθωριασμένα χρώματα σε μια τσάντα.

4. Φυσικά υφάσματα


Ελέγξτε αν ένα βαμβακερό πουκάμισο έχει υποστεί επεξεργασία με ειδικά χημικά μέσα, εκτελώντας μια «δοκιμή συμπίεσης».

Για να το κάνετε αυτό, σφίξτε καλά το ρούχο για αρκετά δευτερόλεπτα και δείτε εάν εμφανίζεται τσαλακωμένο. Εάν συμβαίνει αυτό, τα ρούχα έχουν υποβληθεί σε επεξεργασία και πιθανότατα θα αρχίσουν να φαίνονται χαλασμένα μετά την πρώτη πλύση.

5. Κλειστά φερμουάρ

Πριν αγοράσετε ένα κομμάτι ένδυσης, δοκιμάστε να κλείσετε πλήρως τα φερμουάρ. Αν αυτό δεν είναι δυνατό, μην αγοράσετε το ρούχο. Μια άλλη συμβουλή: τα κλειστά φερμουάρ από μέταλλο είναι γενικά πιο αξιόπιστα από τα ανοιχτά πλαστικά.

6. Διατήρηση του σχήματος

Πάρτε ένα ρούχο που υποτίθεται ότι πρέπει να είναι κατασκευασμένο από ελαστικό υλικό και τεντώστε το. Εάν το υλικό χάσει το σχήμα του αμέσως μόλις το αφήσετε, είναι πιθανότατα ένα ύφασμα χαμηλής ποιότητας.

7. Τα φερμουάρ πρέπει να ταιριάζουν σε μήκος

Είναι πολύ απλό και οι δύο πλευρές του ίδιου φερμουάρ πρέπει να έχουν το ίδιο μήκος και να ταιριάζουν στο χρώμα.
8. Μικτά υλικά

Φυσικά υλικά όπως το βαμβάκι και το μετάξι είναι πολύ πιο ανθεκτικά από τα συνθετικά. Ωστόσο, πρέπει να είστε προσεκτικοί όταν πλένετε ρούχα από 100% βαμβάκι, καθώς θα μπορούσαν να συρρικνωθούν.

9. Ποιότητα κουμπιών

Ακόμα και αυτές οι μικρές λεπτομέρειες μπορούν να ρίξουν φως στην πραγματική αξία των ενδυμάτων. Βεβαιωθείτε ότι οι κουμπότρυπες είναι κομμένες ομοιόμορφα και είναι καλά ασφαλισμένες.

Τα κουμπιά θα πρέπει να τραβιούνται χωρίς να σπάνε ή να κολλήσουν.

10. Ομοιόμορφη σχεδίαση

Βεβαιωθείτε ότι τα σχέδια και οι κλωστές έχουν το ίδιο χρώμα πριν αγοράσετε το ρούχο. Αν αυτά είναι διαφορετικά, πιθανώς έχετε ένα φτηνό ένδυμα.

Τώρα που ξέρετε αυτές τις συμβουλές, θα έχετε μια καλύτερη ιδέα για το αν τα ρούχα που βλέπετε σε ένα κατάστημα αξίζουν πραγματικά να τα αγοράσετε. Θα εξοικονομήσετε επίσης πολλά χρήματα με αυτή τη διαδικασία.

Καλά ψώνια!

Credit: cleverly.me

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr