«Μέχρι να ζήσουμε ένα πρόβλημα το υποβαθμίζουμε»:Η ανάρτηση του Σωτήρη Κοντιζά για την κόρη του
Www.true.gr

«Μέχρι να ζήσουμε ένα πρόβλημα το υποβαθμίζουμε»:Η ανάρτηση του Σωτήρη Κοντιζά για την κόρη του

Aν πάσχετε από κάποια τροφική αλλεργία ή αν έχετε παιδί με τροφική αλλεργία, σίγουρα θα σας έχει συμβεί κάποια στιγμή να έχετε βγει για φαγητό έξω και όταν ζητήσετε να σας περιγράψουν τα συστατικά ενός πιάτου εξηγώντας ότι πρόκειται για ζήτημα υγείας, να σας κοιτάξουν σαν να είστε ιδιότροποι, εκκεντρικοί, υπερβολικοί. Ωστόσο οι τροφικές αλλεργίες είναι υπαρκτό πρόβλημα, που μπορεί να προκαλέσει από ήπιες αντιδράσεις έως και θάνατο, και ιδιαίτερα οι γονείς αγωνιούν μήπως το παιδί τους βρεθεί, σε ανύποπτο χρόνο, με το «λάθος» σνακ στο χέρι.

Αυτό το πρόβλημα αναγνωρίζει ο Σωτήρης Κοντιζάς μέσα από μια ανάρτησή του στο Facebook που έγινε viral. Και είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό το γεγονός ότι επισημάνθηκε από έναν τόσο επιδραστικό σεφ. Ο Κοντιζάς συγκεκριμένα γράφει:

«Γαλακτοκομικά, αυγό, ψάρι, ξηροί καρποί, κοτόπουλο, ακτινίδιο. Mπορεί ένας άνθρωπος αλλεργικός σε όλα αυτά να φάει έξω; Σκεφτείτε καλά την απάντηση, είναι σημαντική. Παλιότερα εγώ ίσως απαντούσα όχι. Σήμερα απαντώ ότι μπορεί, ότι ΠΡΕΠΕΙ να μπορεί, αλλά για να μπορεί θέλει δουλειά.

»Την αλλαγή την έκανε η κόρη μου. Kαμιά φορά μέχρι να ζήσουμε ένα πρόβλημα είτε δεν το κατανοούμε πλήρως είτε το υποβαθμίζουμε. Oμολογώ ότι πριν ανακαλύψουμε την πολυτροφική αλλεργία της Αριάννας, ενίοτε θεωρούσα κάποιους ισχυρισμούς για αλλεργία παραξενιές ή εκκεντρικότητες. Όμως οι αλλεργίες δεν είναι μόδα, είναι το πρόβλημα του μέλλοντος. Οπότε τι πρέπει να κάνουμε εμείς οι μάγειρες;


»Καταρχάς να ενημερωνόμαστε και να ενημερώνουμε την ομάδα μας στην κουζίνα και στο σέρβις. Να προσέχουμε την πορεία της τροφής από την αρχή έως το τέλος, τις πιθανές επιμολύνσεις δηλαδή σε κάθε στάδιο μαγειρέματος, όπως π.χ. αν μια σχάρα, ένα τηγάνι ή ένας πάγκος έχει έρθει σε επαφή με κάποιο από τα αλλεργιογόνα. Να προσαρμοζόμαστε, να ακούμε τον πελάτη, να συνεργαζόμαστε μαζί του για να του δώσουμε μια ασφαλή επιλογή, ακόμα κι αν δεν υπάρχει στο μενού, και σε καμία μα ΚΑΜΙΑ περίπτωση, όταν ο πελάτης μας λέει πως είναι αλλεργικός σε κάτι να μην απαντάμε “μα έχει πολύ λίγο”.

»Για να μπορεί η κάθε Αριάννα να απολαμβάνει το φαγητό έξω χωρίς να νιώθει προβληματική και φυσικά χωρίς να κινδυνεύει. Μπορούμε να το κάνουμε; Από μένα είναι ναι!».


Δείτε την ανάρτηση.

<iframe src=»https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FKontizasSotiris%2Fposts%2F1032036176993829&width=500″ width=»500″ height=»752″ style=»border:none;overflow:hidden» scrolling=»no» frameborder=»0″ allowTransparency=»true» allow=»encrypted-media»></iframe>

[Πηγή]

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr