Με 700 Ευρώ, έρχεται όπου θες και το χτίζεις μόνος μόλις σου σε 15 μέρες και κάνεις, ασφαλείς διακοπές
Www.true.gr

Με 700 Ευρώ, έρχεται όπου θες και το χτίζεις μόνος μόλις σου σε 15 μέρες και κάνεις, ασφαλείς διακοπές

Μικροσκοπικά σπίτια: Εάν δεν είστε και ο καλύτερος οικοδόμος, μπορείτε να νοικιάσετε ένα από αυτά στο Airbnb. Τα μικροσκοπικά σπίτια έχουν κυριαρχήσει στο διαδίκτυο, χάρη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που μας επιτρέπουν να βιώνουμε τη μαγεία αυτών των σπιτιών.

Μικροσκοπικά σπίτια:

Το μόνο πραγματικό πρόβλημα, είναι το γεγονός ότι τα σπίτια αυτά έχουν αρχίσει να κοστίζουν πολύ, αφού έχουν γίνει της μόδας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η τιμή τους, να έχει γίνει ανέφικτη για τους περισσότερους.

H Alla Ponomareva (μπλόγκερ) και ο σύζυγός της Garrett, σκέφτηκαν μια πολύ πιο φιλική λύση για την τσέπη μας. Το ζευγάρι έχτισε με επιτυχία το δικό τους μικροσκοπικό σπίτι, που έχει το σχήμα του γράμματος Α, για μόνο 600 ευρώ. Κατάφεραν να το χτίσουν σε μόλις 2 εβδομάδες.


Πώς κατάφεραν να κάνουν αυτό το εντυπωσιακό κατόρθωμα;

Χρησιμοποιώντας ένα σχέδιο που βρήκαν στο διαδίκτυο, έχτισαν ένα μικροσκοπικό ξενώνα στην ιδιοκτησία τους, στη Μισσούλα της Μοντάνα. Ο σχεδιασμός ήταν πολύ προσιτός οικονομικά. Κατάφερε να τους κοστίσει και 450 ευρώ φθηνότερα από ό,τι υπολόγιζαν ότι θα κοστίσει το έργο. Αυτό οφειλόταν στο ότι το ζευγάρι, χρησιμοποίησε ανακυκλωμένα υλικά. Μερικά από αυτά ήταν τα κουφώματα, τα καρφιά, οι στέγη και πολλά άλλα.

Με την καμπίνα να είναι μόλις 7.5 τετραγωνικά μέτρα, το μικροσκοπικό σπίτι χτίστηκε σε χρόνο ρεκόρ.


Όταν δεν μένουν φίλοι ή συγγενείς στην μικρή αυτή καμπίνα, το ζευγάρι το νοικιάζει μέσω της Airbnb για 75 ευρώ τη νύχτα, ενώ έχει αρκετό χώρο για να φιλοξενήσει 3 άτομα όταν τα ενώνονται. Ο ένας καλεσμένος θα χρειαστεί να κοιμηθεί στην αιώρα.

Η καμπίνα είναι επίσης ανεξάρτητη ως αναφορά το ρεύμα. Διαθέτει ένα μικρό ηλιακό πάνελ, για να τροφοδοτεί την καμπίνα με φως και ενδεχομένως και για να φορτίσει ένα με δύο κινητά τηλέφωνα.

Εάν θέλετε τα σχέδια για αυτό το σπίτι με σχήμα A ή να μάθετε πώς να φτιάξετε το δικό σας μικρό σπίτι, δείτε το blog του Derek’s RelaxShacks. Όλα τα σχέδια είναι διαθέσιμα εκεί και αν το φτιάξετε και με ανακυκλωμένα υλικά, μπορείτε να εξοικονομήσετε μια περιουσία από την κατασκευή.

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr