Μαζεύουν τα Αδέσποτα από τις Γειτονιές και τα Μαγειρεύουν στα Μαγαζιά τους. Το Χειρότερο όμως Είναι...
Www.true.gr

Μαζεύουν τα Αδέσποτα από τις Γειτονιές και τα Μαγειρεύουν στα Μαγαζιά τους. Το Χειρότερο όμως Είναι…

Για τον δυτικό κόσμο, οι πρακτικές που ακολουθούν στην Ασία μπορεί να φαίνονται ακραίες, ειδικά αν σκεφτεί κανείς την κουζίνα τους. Τροφές όπως φίδια και έντομα θεωρούνται λιχουδιές σε πολλές χώρες.

Το κρέας του σκύλου είναι κάτι στο οποίο ο περισσότερος κόσμος είναι αντίθετος. Οι περισσότεροι θα έβλεπαν αυτή την πρακτική ως κακοποίηση ενάντια στα ζώα αλλά αυτό δεν ισχύει για την Νότια Κορέα, όπου υπάρχει πολύ υψηλή ζήτηση.

Η κυβέρνηση ξέρει πώς βλέπουν οι άλλες χώρες το κρέας του σκύλου και με την έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών, ζήτησαν από τους κάτοικους να μην πουλάνε κρέας σκύλου δημοσίως.

Πρόσφεραν επίσης χρήματα σε εστιατόρια αν σταματήσουν να σερβίρουν κρέας σκύλου όσο κρατήσουν οι αγώνες και αν σταματήσουν να το διαφημίζουν.

Επίσης, διατάχτηκε το κλείσιμο της αγοράς Moran στο Seongnam τον Μάιο του 2017, όπου σκοτώνονται μέχρι και 800,000 σκυλιά κάθε χρόνο και καλύπτει περίπου το ένα τρίτο της ετήσιας ζήτησης. Ωστόσο, η αγορά αυτή είναι ακόμα ανοιχτή και προσελκύει χιλιάδες πελάτες.

Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο σκοτώνονται περίπου 2,5 εκατομμύρια σκυλιά για το κρέας τους στην Νότια Κορέα.Η χώρα προσπαθεί τα τελευταία χρόνια να αποθαρρύνει την κατανάλωση του σκυλίσιου κρέατος, αλλά δεν είναι εύκολο. Ένας στους τρεις Κορεάτες έχουν καταναλώσει τουλάχιστον μία φορά στην ζωή τους κρέας σκύλου και ένας στους 20 είναι τακτικός πελάτης.

Η κυβέρνηση ξέρει, ωστόσο, πως δεν γίνεται να εξαλείψει έτσι απλά μία παράδοση χιλιάδων χρόνων. Το πρόβλημα είναι πως ο κόσμος βλέπει ανήθικη και απάνθρωπη την αντιμετώπιση αυτών των ζώων.

Μιλώντας για τις πρακτικές που χρησιμοποιούνται για να σκοτώσουν τα σκυλιά, η Marc Ching, είπε: «Στην Κορέα, συνήθως κρεμάνε τα σκυλιά από τον λαιμό και τα χτυπάνε. Άλλη μία μέθοδος είναι απλά να τα χτυπάνε στο κεφάλι. Μερικές φορές τους κάνουν και ηλεκτροπληξία.Οι εκτροφείς σκύλων υποστηρίζουν τις μεθόδους τους και νιώθουν πως είναι δικαίωμά τους να έχουν σκυλιά στοιβαγμένα σε κλουβιά και να τους φέρονται όπως σε άλλα ζώα που εκτρέφονται για κατανάλωση.

Η ζήτηση για το κρέας αυτό δεν έχει μειωθεί καθόλου. Το σώμα ενός ενήλικου σκύλου κοστίζει μέχρι και $180, με τα κουτάβια να κοστίζουν μόλις $9.20. Στην ίδια αγορά πωλούνται και γάτες και ενώ ισχυρίζονται πως τις πουλάνε σαν κατοικίδια, συνιστούν να τις χρησιμοποιούν και για φαγητό.

Οι σκέψεις σας;

Credit: meaww.com

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr