Μαύρο Δελφίνι, οι φυλακές υψίστης ασφαλείας που δεν απέδρασε κανείς....
Www.true.gr

Μαύρο Δελφίνι, οι φυλακές υψίστης ασφαλείας που δεν απέδρασε κανείς….

Η φυλακή «Μαύρο Δελφίνι» στη Ρωσία πήρε το όνομά της από το συντριβάνι, που βρίσκεται στην είσοδο, διακοσμημένο με το άγαλμα ενός μαύρου δελφινιού, το οποίο δημιούργησαν οι ίδιοι οι κρατούμενοι.
Το «Μαύρο Δελφίνι» βρίσκεται κοντά στα σύνορα της Ρωσίας με το Καζακστάν και λειτουργεί ως φυλακή από το 18ο αιώνα, όταν στέγαζε τους καταδικασμένους σε ισόβια κάτεργα.

Ο προαύλειος χώρος δεν θυμίζει σε τίποτα φυλακή υψίστης ασφαλείας
Από το 2000 μέχρι σήμερα, «φιλοξένησε» τους 700 πιο επικίνδυνους άντρες στη Ρωσία. Οι κατάδικοι είναι κατά συρροήν δολοφόνοι, τρομοκράτες, εκτελεστές, παιδεραστές, κανίβαλοι και ψυχικά ασθενείς, οι λεγόμενοι «μανιακοί», όπως τους αποκαλούν οι φύλακες. Όλοι είναι καταδικασμένοι σε ισόβια για πολλαπλές ανθρωποκτονίες. Συνολικά, αυτοί οι 700 άντρες υπολογίζεται ότι έχουν σκοτώσει περισσότερους από 3.500 ανθρώπους. Κατά μέσο όρο, κάθε κατάδικος έχει πέντε θανάτους στο ιστορικό του.
Ο 54χρονος Βλαντιμίρ Νικολάγιεβ καταδικάστηκε για δολοφονία και κανιβαλισμό.
Το Μαύρο Δελφίνι είναι ο τελευταίος προορισμός», δήλωσε ένας φύλακας, «Δεν μπορείς να πας πιο πέρα. Μπορείς να φύγεισ μόνο με ένα τρόπο: μέσω του νεκροταφείου

Ο φύλακας δεν αστειευόταν. Κανείς δεν έχει αποδράσει από τη φυλακή, όπου τα μέτρα ασφαλείας ξεπερνούν κάθε προηγούμενο.
Όταν ένας κατάδικος μετακινείται στους διαδρόμους, έχει πάντα τα μάτια δεμένα, έτσι ώστε να μην μπορεί να αναγνωρίσει τη διαμόρφωση του χώρου.
Ένα επιπλέον μέτρο που έχουν λάβει οι φύλακες, είναι η στάση του σώματος των φυλακισμένων, η οποία δεν συναντάται σε καμία άλλη φυλακή του κόσμου. Οι κατάδικοι πρέπει να σκύψουν, ο κορμός τους να είναι παράλληλα με το έδαφος, ενώ στα χέρια τους είναι δεμένα με χειροπέδες και να κρατούνται ψηλά από τους φρουρούς, οι οποίοι έτσι διατηρούν τον απόλυτο έλεγχο.
Σε κάθε μετακίνηση οι κρατούμενοι περπατούν σκυμμένοι και φορούν χειροπέδες πίσω από την πλάτη. Κάτι τέτοιο δεν συναντάται σε καμία άλλη φυλακή.
Ξυπνάνε κάθε πρωί στις 6 και αφού στρώσουν τα κρεβάτια τους, απαγορεύεται να κάτσουν στα στρώματα ή να ξαπλώσουν για τις επόμενες 16 ώρες.
Παρακολουθούνται με κάμερα και ανιχνευτές φωτός και κίνησης, ενώ οι φύλακες περνάνε και τους επιβλέπουν ανά 15 λεπτά.
Δεν φεύγουν ποτέ από το κελί τους, αλλά τους φέρνουν εκεί το φαγητό τους: σούπα, τέσσερις φορές τη μέρα.
Απαγορεύεται να παρακολουθήσουν τηλεόραση και ο μοναδικός τρόπος επικοινωνίας με τον έξω κόσμο είναι το ραδιόφωνο και οι εφημερίδες.
Οι μοναδικές λέξεις που επιτρέπεται να απευθύνουν στους φρουρούς είναι: «Ναι» και «Όχι».

Νικολάι Αστάκοβ: «Αν σκέφτεσαι συνέχεια το γιατί είσαι εδώ, το τι σε περιμένει, το ότι δεν θα είσαι ποτέ ξανά ελεύθερος, το ότι σε έχουν εγκαταλείψει εδώ μόνο σου… απλά δεν θα αντέξεις».
Τα μέτρα ασφαλείας μπορεί να φαντάζουν υπερβολικά, αλλά μόνο μέχρι να αντιληφθεί κάποιος τη σοβαρότητα των εγκλημάτων που έχουν διαπράξει οι κατάδικοι. Ο 54χρονος Βλαντιμίρ Νικολάγιεβ καταδικάστηκε για δολοφονία και κανιβαλισμό. Ο Νικολάι Αστάκοβ έκαψε ζωντανή μία πενταμελή οικογένεια και σε ντοκιμαντέρ του National Geographic, δήλωσε: «Αν σκέφτεσαι συνέχεια το γιατί είσαι εδώ, το τι σε περιμένει, το ότι δεν θα είσαι ποτέ ξανά ελεύθερος, το ότι σε έχουν εγκαταλείψει εδώ μόνο σου… απλά δεν θα αντέξεις».
Ο επικεφαλής των φρουρών, Ντενίς Αβσαγιούκ δεν φάνηκε να συγκινείται από τις δηλώσεις του κατάδικου: «Δεν μπορείς να τους αποκαλέσεις ανθρώπους. Δεν έχω νιώσει ποτέ ούτε ίχνος οίκτου ή συμπάθειας γι’ αυτούς».

ΠΗΓΗ www.mixanitouxronou.gr

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr