Μαθητές από την Ηράκλεια Σερρών απαντούν: «Να γιατί βγαίνουμε στο δρόμο για τη Μακεδονία»

Για «να μη μείνουμε έξω από την ιστορία όταν θα γράψει “29/11/2018 όλοι οι μαθητές βροντοφωνάξαμε όχι στη Συμφωνία των Πρεσπών”»

Τις τελευταίως ώρες έχει μετατραπεί σε Viral είδηση η επιστολή των μαθητών και μαθητριών του Γενικού Λυκείου Ηράκλειας Σερρών, προς τον διευθυντή της σχολικής μονάδας προκειμένου να τον ενημερώσουν για την απόφασή τους να συμμετάσχουν στις μαθητικές κινητοποιήσεις ενάντια στην Συμφωνία των Πρεσπών για το όνομα της γειτονικής χώρας.

Με ένα κείμενο το οποίο αποπνέει ήθος, υπευθυνότητα και ωριμότητα οι μαθητές και οι μαθήτριες του ΓΕΛ Ηράκλειας, εξηγούν τους λόγους για τους οποίους αποφάσισαν να λάβουν μέρος στις σημερινές κινητοποιήσεις για την Μακεδονία στην Θεσσαλονίκη, τονίζοντας ωστόσο ότι θα σεβαστούν απόλυτα το χώρο του σχολείου και τη μαθητική τους ταυτότητα.

Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή των μαθητών:

Σεβαστέ κύριε Διευθυντή,

Αγαπητοί μας καθηγητές,

Αυτές τις ώρες καλούμαστε να πάρουμε μία απόφαση ως μαθητές του Λυκείου Ηράκλειας και με περισσότερη ευθύνη ως μαθητές της Γ΄Λυκείου.
Ερχόμαστε σε διστακτική θέση επειδή αυτή η απόφαση έρχεται σε αντίθεση με τη δική σας επιθυμία, να συνεχιστεί ειρηνικά η λειτουργία του σχολείου.
Κύριε Διεθυντή, αυτή είναι και η δική μας επιθυμία. Ωστόσο νιώθουμε λαχτάρα να συμμετέχουμε ως Λύκειο Ηράκλειας στο μαθητικό παραλήρημα για τη “Μακεδονία” και φυσικά να μη μείνουμε έξω από την ιστορία όταν θα γράψει : “29/11/2018 όλοι οι μαθητές βροντοφωνάξαμε όχι στη Συμφωνία των Πρεσπών¨.
Υποσχόμαστε σεβασμό στο χώρο και στη μαθητική μας ταυτότητα.

Οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Ηράκλειας

Δείτε την επιστολή:

Πηγή : diaforetiko